Moc bych si přála, aby vás úvodní obrázek neodradil, protože by to byla velká škoda. Rozhodla jsem se totiž podělit se s vámi o svůj dnešní oběd.
Možná fotografie nevypadá tak lákavě, ale věřte, že to bylo moc dobré!
Zbytek celozrnné rýže z včerejšího oběda s černou čočkou – belugou. Jmenuje se stejně jako černý kaviár, protože je mu trochu podobná. Má poměrně hodně kvalitní bílkoviny (v suchém stavu má stejně bílkovin jako hovězí maso s 10 % tuku), ale na rozdíl od živočišných potravin obsahuje cennou vlákninu, antioxidanty, vitaminy skupiny B, železo a hořčík.
A vaří se sama. Stačí propláchnout a vařit přibližně 30 minut v mírně osolené vodě (já solím až nakonec, když už je skoro uvařená).
Nahoru jsem si na olivovém oleji orestovala cibuli na drobné kostičky. Z mrkve jsem škrabkou vyrobila tenké plátky a orestovala jsem je společně s kouskem kapie. Příprava, pokud nepočítám vaření, trvala cca 10 minut a to potěší!
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.