Tento recept není můj. Našla jsem ho mezi recepty pana Cuketky, kterého „znám“ už hodně dlouho. Pamatuji si, že zpočátku nikdo nevěděl, kdo to vlastně je. Ale jeho recepty a kuchařské postupy se mi vždy líbily, stejně jako jednoduchost receptů i důraz na kvalitu surovin.
Recept je opravdu velmi jednoduchý, já jsem ho nedodržela úplně na 100%, ale i tak byl výsledek výborný.
Postup:
Čtyři zralé (ale ne příliš) banány rozmačkejte, přidejte 75 ml datlového sirupu (já jsem přidala 50 ml medu), 75 ml slunečnicového oleje a vše dobře promíchejte.
V druhé misce smíchejte 200 g celozrnné špaldové mouky, 6 g bezfosfátového prášku na pečení, 1 lžičku skořice, špetku soli a vanilku ze ¼ vanilkového lusku (já jsem přidala k banánové směsi ½ čajové lžičky domácího vanilkového extraktu).
Vše smíchejte a důkladně promíchejte, přidejte 100 g datlí (protože jsem datle neměla, použila jsem 100 g rozinek), 50 g hořké čokolády (já jsem měla 60%) a 50 g nasekaných vlašských ořechů.
V srnčím hřbetu jsem chlebík pekla 50 minut na 180 stupňů. Celá příprava mi trvala asi 10 minut a stejnou dobu trvalo, než jsme ho odpoledne po návratu z výšlapu slupli.
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.