To byl zase dneska den! Nic nestihnu. Sotva zařídím vše kolem dětí a rodiny. Co moje práce? A jak to zítra všechno vlastně bude? Co platí a neplatí? Honí se vám takové myšlenky denně hlavou? Člověk by skoro řekl, že jinak to v posledních dnech ani nejde.

Reklama: Sédatif PC

I tady může pomoci známý a často využívaný homeopatický lék Nux vomica.

Je charakterizovaný pocitem zmatenosti, přecitlivělostí na světlo, hluk i dotyk. Jako bychom už neunesli více informačních vjemů pro naše zahlcené tělo a mozek.

Mějte ho při sobě a zkuste se dopoledne a odpoledne aspoň jednou zastavit, zhluboka se nadechnout a vydechnout, pustit všechny myšlenky, pět minut nic neřešit a nechat všechno plynout. Takovou chvíli můžete spojit právě s užitím léku Nux vomica.

Velkou výhodou tohoto homeopatického léku je, že působí i na vyjádření přetížení našeho těla v oblasti trávicího systému. Zkrátka když toho máme moc, bolí nás často žaludek, máme křeče v břiše nebo průjem.

Nux vomica také upravuje střevní peristaltiku. Užívá se například při střevních virózách doprovázených zvracením, když potřebujete zastavit nucení na zvracení. Několikrát jsem ho použila i u svého psa, který venku něco sežral a doma následovalo několikahodinové nucení na zvracení. Tady můžete homeopatický lék rozpustit ve vodě a rukou psovi svlažit sliznice tlamy.

Tak tedy: „Zastavte se!“ a „Zpátky do sebe,“ bude vám líp.

Vaše Radana

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.