Mollusca jsou vysoce nakažlivé kožní onemocnění virového původu, které postihuje děti i dospělé. Na kůži se tvoří drobné nezhoubné novotvary podobné bradavicím. K přenosu viru stačí jednoduchý kontakt s nakaženou osobou či s infikovaným předmětem – ručníkem, oblečením, hračkami – a také pobyt v bazénu s infikovanou vodou. 

Mollusca reagují poměrně dobře na homeopatickou léčbu.

Základními léky jsou:

  • Thuya 9 C - podáváme 2x denně 5 granulí
  • Dulcamara 9 C - podáváme také 2x denně 5 granulí – v případě, že je molluscum průhledná bradavička na zcela zdravé kůži.

Lokálně můžeme bradavičky potírat tinkturou z túje.

Kúru užíváme 2−3 měsíce.

  • Jiným lékem je Cinnabaris 9 C, který podáváme v případě, kdy jsou mollusca svědivá, krvácející a mají narůžovělou barvu. Rovněž kombinujeme s lékem Thuya 9 C – 2x denně 5 granulí od každého léku.

Pokud nezabere tato kombinace léků, je nutné navštívit lékaře-homeopata, který vybere léky cíleně po komplexním vyšetření.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.