Nemálo toho bylo napsáno o škodlivosti slunečního záření, ochraně před ním, o prevenci. Všichni víme, že vystavování se slunečnímu záření je škodlivé, ale ne všichni se radami odborníků řídíme. Ve chvíli, kdy vykouknou první sluneční paprsky, většinou neodoláme a vyjdeme do ulic nebo k vodě, bez dostatečné ochrany před UV zářením a následně sklízíme „ovoce“ našich činů.

O tom, jak se před UV zářením pomocí různých ochranných krémů chránit většinou víme, napsáno o tom bylo již mnoho.

Víte ale, že vám mohou preventivně pomoci i homeopatické léky?

Například Hypericum perforatum 15 C působí preventivně proti sluneční alergii, resp. při přecitlivělosti na UV záření.

Trpíte-li při své dovolené u moře alergickými projevy na kůži, pomůže vám zase Natrum muriaticum 15 C. Vezměte si 10 granulí 1 týdně před rizikovým obdobím a následně 5 granulí 1x denně během pobytu na slunci. Natrium muriaticum slouží rovněž jako prevence vracejících se oparů u moře. Pokud na opary skutečně trpíte, vezměte si 10 granulí 1x týdně, a to již 3 týdny před samotným odjezdem k moři.

Kromě lehčích alergických kožních projevů nás může při slunění u moře postihnout i závažnější forma sluneční kopřivky. Abyste se této nepříjemné nemoci vyhnuli, vezměte si 14 dní před vaším odjezdem homeopatický lék Muriaticum acidum 15 C. Užívejte 10 granulí 1x týdně a nezapomeňte na tento lék ani při samotném pobytu u moře, kdy vám bude stačit 5 granulí 1x denně.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.