Letošní začátek podzimu byl zřejmě nejteplejší v historii měření. Dlouho jsme si ještě v říjnu užívali letních teplot. Proto změna počasí, ochlazení, déšťové přeháňky a mlhy mohly pro některé pacienty znamenat zhoršení jejich zdravotních obtíží.

 

Reklama: Sédatif PC

To také potvrzuje zkušená lékařka a homeopatka MUDr. Kateřina Formánková svými případy z ordinace:

„Nejčastěji teď předepisuji lék Natrum sulfuricum. V minulém týdnu jsem měla dospělého pacienta, který má problémy s astmatem, zhoršujícím se na podzim, je obézní, bere více léků a s příchodem ranního chladu začal kašlat (i když je dlouhodobě stabilizován). Po nasazení Natrum sulfuricum 15 C 2x denně 5 granulí se stav během 2 dnů v podstatě normalizoval, úleva byla už po první dávce léku. Po zlepšení stavu bude v tomto období, kdy prší, brát lék 1x denně a poté 1x týdně. V případě velkého vlhka si přidá dávku navíc.“

„Další pacientka byla paní s revmatoidní artritidou, které opět v návaznosti na počasí otekly klouby a začaly bolet. Zkoušela si vzít Dulcamaru, kterou bere s dobrým efektem v době zhoršení počasí, ale stav se nezlepšil, proto se mi přišla ukázat. Kromě bolestí a otoku kloubů, začala mít po ránu i velmi špatnou náladu a vadí jí zamračené počasí a ranní chlad. Po nasazení léku Natrum sulfuricum opět 15 C 1x denně 5 granulí a Natrum sulfuricum 9 C 1x denně se u této paní fyzický stav výrazně zlepšil během 2 týdnů, včetně nálady.

Natrum sulfuricum

Charakteristika obtíží:

  • Bolesti a zatuhnutí kloubů, zhoršení vlhkým chladem, zlepšení pohybem
  • Chování: depresivní stavy, apatie, špatná nálada poránu

Dávkování:

  • kloubní obtíže: ředění 9 C 1-3x denně 5granulí
  • psychické potíže a prevence: ředění 15 C 1-2x denně 5 granulí, po zlepšení 2x týdně 5 granulí

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.