Přejeli jste očima přes nadpis článku a chtěli jste ho minout, protože nehrajete tenis a tak si myslíte, že se vás toto onemocnění netýká? Mýlíte se. Tenisový loket může postihnout každého z nás. Objevuje se totiž po fyzicky náročné jednorázové zátěži. Pokud tedy „pouze“ sedíte v kanceláři a celý den pracujete na PC a posouváte myš po pracovním stole, jste i vy potenciálními pacienty s rizikem vzniku nemoci tenisového lokte.  

Poslední dobou totiž přibývá pacientů s chronickým onemocněním tenisového lokte od pracovního stolu. Při časté práci s myší je totiž velmi namáhán loketní kloub podobným způsobem jako u vrcholových tenistů. Zní to nepravděpodobně, ale je to tak.

Jak poznáte, že bolest vašeho lokte je právě tímto onemocněním? Pro tenisový loket je typická bolest lokte při pohybu. Bolesti mohou vystřelovat až do zápěstí a ramen.

Jak si můžeme s tenisovým loktem poradit?
Ideální terapií je prevence. Vyvarujte se jednorázové a neobvyklé námahy. Prvotně omezte veškerou činnost, která bolesti tenisového loktu vyvolává.

Z léčebných metod zvolte homeopatické léky. Šetrnou netoxickou léčbu, která uleví vašim bolestem.

  • Pokud vaše bolest přetrvává je jedním z pomocníků první pomoci při zánětu a akutních bolestech homeopatický lék Arnica montana 15 C. Užívejte 5 granulí 2x denně po dobu 5 dnů.
  • Cítíte-li se slabí a jste-li rychle unaveni sáhněte po homeopatickém léku Ruta graveolens 15 C. Vezměte si 5 granulí 2x denně po dobu 3 týdnů.
  • Když s loktem přece jen trochu pohybujete, ke zlepšení pohybu vám pomůže homeopatický lék Rhus toxicodendron 15 C. Užívejte 5 granulí 2x denně po dobu 3 týdnů.
  • Pokud bolest neustoupí ani při delším pohybu a každý váš pohyb vyvolává bodavé bolesti, vezměte si homeopatický lék Bryonia alba 15 C v dávce 5 granulí 2x denně po dobu 3 týdnů.

Ať tedy hrajete tenis, golf či „pouze“ hýbete myší u počítače, můžete pomocí šetrné léčby homeopatie eliminovat příznaky této nemoci.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.