Manažerská pozice není jednoduchá. Po letech náročné práce může zanechat stopy na zdraví jednotlivce. Manažeři a lidé ve vedoucích pozicích čelí velkému stresu, což může mít negativní dopad na jejich fyzické zdraví, kondici i psychiku. Důsledkem je pak nespavost, deprese, ztráta motivace nebo problémy s trávením či oslabená imunita.

Reklama: Sédatif PC

Často se stane, že po letech intenzivního se zaměření na byznys, obzvlášť po čtyřicítce, hledají tito lidé způsoby, jak se začít starat o své zdraví a vrhají se na sport. Po letech sedavého životního stylu, nepravidelné stravě, konzumace alkoholu a často i kouření to skýtá nebezpečí. Sportovní zranění může být nepříjemné, ale infarkt nebo mrtvice jsou mnohem závažnější komplikace.

Doporučuji, aby ti, kdo chtějí po letech nečinnosti začít intenzivně sportovat, podstoupili komplexní lékařské vyšetření, zejména s ohledem na stav srdce. Fyzickou námahu je důležité zvyšovat postupně, ideálně pod dohledem zkušeného trenéra. Neobejde se to bez změny stravovacích návyků.

V tomto článku se zaměřím na rizika spojená se sportem a možnosti jejich homeopatické léčby.

Sport a fyzická zátěž sama o sobě vede k namoženým svalům, často i k hromadění kyselých metabolitů (konkrétně kyseliny mléčné), což ve svém důsledku blokuje lepší výkony a může mít negativní dopad na náš metabolismus.

  • Jedním z osvědčených homeopatických léků je Arnica montana 9 C. Hodí se pro unavené svaly, bolest i zranění. Dejte si 5 granulí před tréninkem a dávku zopakujte i po něm. Nebo si granule rozpusťte v láhvi s vodou a popíjejte během fyzické aktivity.
  • Pro prevenci a léčbu překyselených tkání je vhodné Natrium phosphoricum, ať už jako homeopatikum v ředění 9 C nebo jako Schüsslerova sůl č. 9. Je vhodné ji dávat do denního pitného režimu (10 granulí léku do 0,5 l vody). Sůl se užívá v dávce 2 tablety 3x denně, a to dlouhodobě. Tato léčba překyselení je vhodná i u všech osob s nepravidelným jídelníčkem s nadmírou tuků a cukrů.
  • Dobré je udělat i celkovou detoxikaci těla. Z homeopatik použijte na prvním místě Nux vomicu 9 C. Tento lék se dávkuje 3x denně po 5 granulích.
  • Pro lidi s vysokým cholesterolem a příznaky dny je vhodnější Lycopodium 9 C. Tady je dávkování 1x denně 5 granulí. 

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.