Troufám si tvrdit, že noční pomočování nemine žádné z dětí. Ať už jsou důvody jakékoli, rodiče i dítě jsou z této skutečnosti nešťastní a pokud stav trvá, hledají cestu, jak svému dítěti pomoci...

Reklama: Camilia

Určité možnosti v léčbě nabízí i homeopatie. Nejčastěji doporučovanými homeopatickými léky jsou:

  • Equisetum 9 C - výborný lék akutních močových infekcí, ale i nočního pomočování. Při infekci má dítě neustále nucení na močení, ale po vymočení nenastává úleva. V případě nočního pomočování je lék předepisován, pokud dítě nemá žádné symptomy a nepomáhají běžná režimová opatření. Podáváme v dávce 5 granulí 2x denně. 
  • Causticum 15 C - další lék na noční pomočování, je vhodný pro dítě, které se pomočuje v první části noci, je velmi soucitné, zodpovědné a často se zastává menších dětí či pečuje o sourozence. Lék podáváme v dávce 5 granulí večer před spaním.
  • Kreosotum 9 C - lék vhodný pro dítě, které spí velmi tvrdě, a i když ho rodiče v noci probudí na čůrání, stejně u toho spí a ráno si nic nepamatuje. Dítěti se často o močení zdá, právě ve chvíli, kdy močí. Podáváme ho v dávce 5 granulí večer před spaním.
  • Pulsatilla 15 C - je dalším lékem, který může ovlivnit noční pomočování. Podáváme dětem velmi fixovaným na matku, které jsou nesmělé a citlivé, špatně zvládají odloučení. Lék podáváme večer před spaním v dávce 5 granulí.
  • Sepia 15 C - tento lék se častěji používá u dívek, které se pomočí už na začátku spánku. Děti rády tančí a sportují, ale jinak mají radši samotu. Podáváme rovněž večer před spaním 5 granulí.

Kromě výše uvedených léků má lékař-homeopat u popsaných potíží na výběr ještě další léky, které mají specifické indikace a měl by je vybírat odborník.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.