Také se vám někdy stane, že se vaše dítě díky alergii probudí s oteklýma očima?

Reklama: Oscillococcinum

„Mami, co mám dělat, otekly mi oči a strašně mě pálí, takhle nemůžu do školy“, přiběhne za vámi ráno kýchající dospívající dcera 2.den nového školního roku.

„ Proboha, co jsi dělala, to není jen tak samo sebou?“, dcera odpoví: „Asi je to tím, že jsem večer morčeti stříhala drápky a pak jsem si neumyla ruce a sáhla jsem si do oka“.

„Tak to je ono, musíme rychle namíchat homeopatika“. „A stihneme to?“, ptá se dcera? „Máme půl hodiny, než pojedeme do školy, tak to stihneme“…

Dceři jsem akutně do úst nasypala: po 5 granulích od všech těchto homeopatických léků:

  • Poumon histamine 30 C - homeopatické antihistaminikum, účinný při akutní alergické reakci
  • Apis mellifica 30 C - otoky očí zlepšené studeným, chladem
  • Nux vomica 9 C - svědění a pálení nosu, kýchání v salvách, hlavně poránu
  • Euphrasia officinalis 9 C - překrvené, zarudlé spojivky, pocit pálení, řezání v očích, pocit „písku“, dráždivé slzení

A do pitného režimu dostala totéž, po 5 granulích do 3 dcl vody v malé PET láhvi a popíjet á 5 min.do zlepšení, poté prodloužit intervaly užívání. Protřepaný roztok si popíjela ještě před plánovaným odjezdem do školy.

Závěrem: do školy nakonec odjíždíme, dcera udává, že cítí, jak už oči oplaskávají, není v nich takové napětí a už tak nepálí, kýchat přestala úplně.

Co vy, máte také osobní zkušenost s nějakou akutní alergickou reakcí?

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.