"Au, mami, mně teče z nosu krev!" Je vám tato věta až nápadně známá? Pak čtěte dál a dozvíte se, k čemu je dobrá kombinace léků Arnica, Phosphor a China... 

Reklama: Oscillococcinum

Krvácení z nosu se čas od času objeví snad u každého dítěte. Většinou přichází po fyzické námaze, "ulítání", ve chvíli, kdy se dítě dostane do klidu. Dítěti jako první obvykle podáváme studené obklady.

Když byl můj starší syn malý, trpěl častým krvácením z nosu také. Byla jsem tím pochopitelně znepokojena, tak jsem vyhledala lékaře, který synovi předepsal jakýsi lék. Nicméně přiznávám, že jsme ho nakonec příliš důsledně nebrali, ale věkem krvácení vymizelo.

Jelikož tento problém trápí mnoho rodičů, což je zřetelné z množících se dotazů v naší "Homeopatické poradně", doporučení paní doktorky Věry Budkové, dětské lékařky - odbornice v homeopatii patří i vám.

"Po "traumatickém" krvácení nejčastěji doporučuji užívání těchto homeopatických léků:

  • Arnica montana 15 C - v dávkování 2x denně 5 granulí. Tento lék zmírňuje bolest, omezuje krvácení a zabraňuje tvorbě hematomů a urychluje jejich resorpci.
  • Phosphorus 9 nebo 15 C - rovněž 2x denně 5 granulí. Phosphorus je lékem častého, silného a opakovaného krvácení, které ustane a znovu začne. Většinou jde o spontánní epistaxe u mladých osob, objevující se zejména večer a je doprovázena pocením.
  • China 9 C - 2x denně 5 granulí. Tento lék se podává v případě, kdy se při krvácení občas tvoří černá sraženina. Krvácení může ulevovat bolestem hlavy a občas může dojít i k poruchám vidění, hučení v uších a zimomřivosti.

Tyto léky můžete střídat mezi s sebou. Použila bych střídavě každou hodinu po 5 granulích od každého léku v akutním stavu. Intervaly mezi nimi mohou být i kratší - třeba i po 10 minutách. Při zlepšení intervaly postupně prodlužujeme až do úplného vysazení.

V případě, že se stav nelepší a krvácení je stále velmi časté, je neprodleně nutné vyhledat odbornou pomoc lékaře."

Vaše Věra Budková

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.