Volala mi kamarádka. Jestli nemám recept na velikonoční nádivku! „Ano, mám“, zahlásila jsem do telefonu a hned jsem jí vyložila seznam ingrediencí, bez nichž se dobrá nádivka neobejde...

„Mňam“, jen co jsem zavěsila, rázem jsem se začala těšit, až se do ní pustím i já. Nádivka je to jediné, co jsem se rozhodla tvořit o velikonocích vlastními silami. Mazanec a beránka jsem zakoupila v blízké vyhlášené pekárně, nějaké ty dobrůtky na pomlázku jsem obstarala postupně v rámci běžných nákupů, takže jediným mým svátečním úkolem bylo upéct nádivku. Ta musí být prostě domácí. Tedy – nemusí, ale víte, jak to je. Já jsem si tím nahnala „pocit důležitosti“, jakože ji zvládnu a rodinka se výjimečně tetelila blahem.

Druhý den zazvonil opět telefon. Kamarádka. Ta, které jsem předala moudra ohledně velikonoční nádivky. Při krájení uzeného se poranila. Protože už ode mě ví, že první úrazovým lékem je Arnica, prvním volbou byla samozřejmě ona. Ale co dál? Po standardním ošetření chtěla, zda bych neměla ještě nějaké tipy, jak hojení urychlit a bolest po říznutí zmírnit. Využila jsem rad homeopatičky paní doktorky Kettmannové, neboť mě napadlo, že rada lékaře se může hodit komukoli z nás.

Co tedy dělat po říznutí nožem? Jaká homeopatika je dobré mít po ruce?

  • "Čtenáře Světa homeopatie by jako první určitě napadlo podat homeopatický lék Arnica montana, píšeme o něm u každého úrazu," říká MUDr. Eva Kettmannová.
  • "Na všechny rány po říznutí nožem působí velice dobře Staphysagria. Maminky, které si nechaly doporučit homeopatika na hojení nástřihu hráze po porodu nebo rány po císařském řezu, znají její účinek. Rána se rychleji stáhne, rychleji hojí, riziko zanícení se minimalizuje. 

V tomto případě bych doporučila oba léky v ředění 9 C a dávkování 3x denně 5 kuliček."

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.