Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).
Napsali jste nán
- Homeopatie je úžasná léčba! Jako laik se s ní léčím více než 15 let! V současnosti v našem věku 75 let a 70 užíváme Oscillococinum a virózu zvládáme bezvadně!Měli by jej podávat ve všech důchodových zařízeních. Nechápeme, jak lidská hloupost nemá mezí. Němcová Vlastimila
- Můj syn měl v močovém měchýři bakterii, na kterou zabírají pouze jedny ATB podávané do žíly a my jsme se ji zbavili pomoci homeopatie. A na prdíky mu zabraly taky jen homeopatika. Homeopatie není jen placebo.Andrea Záhorcová
- Na bolest v krku nejčastěji používám Phytolaccu decandru a Lac caninum na levostranné bolesti.Adriana Nogová
- Na bolest v krku používám Homeogene, při chycených hlasivkách Homeovox. A samozřejmě na posílení imunity Oscillo.Veronika Moravcová
- Na bolest v krku jako první pomoc volím Homeovox a Oscillo.Radka Široká
Nenápadné UMEBOSHI
Autor: Mgr. Andrea Dovalová
S pojmem UMEOCET jste se na našich stránkách už mohli setkat víc krát v receptech. Je v nich používaný jako dochucovadlo. Vyrábí se ze švestiček UMEBOSHI.

Zdroj: Andrea Dovalová
UMEBOSHI v překladu znamená sušená švestka. Tyto plody rostou v Asii. Jsou zajímavé i tím, že ze stromů padají ještě nezralé plody. Nejsou vhodné k jídlu, protože jsou jedovaté. Byla by však škoda, nechat je jen tak shnít. Lidstvo je naštěstí velmi tvořivé, zejména když jde o chuťové buňky a plné žaludky. V asijských státech se z nich vyrábí produkty, které mají významné léčebné účinky. Jsou tedy použitelné jako lék i potravina.
Jak se tito zelení neposedové zpracovávají?
Umyté se na sluníčku suší několik dní. Působením nočního vlhka švestičky měknou, ve dne se opět usuší a tím se z nich stávají pořád menší a menší švestičky. Poté se přemístí do velikého sudu, přidají se i listy shiso - ty zbarví švestičky do červena. Navrch se nasype mořská sůl. Důležitým faktorem je tlak, proto se švestičky zasypané solí ještě zatíží. Je to podobný proces, jako když si děláme kysané zelí. Šťáva ze švestiček se sbírá ze dna sudu - a to je právě umeocet.
Proces kvašení trvá nejméně půl roku. Často se nechávají naložené i déle (třeba i 6 let) a tím získávají sinější léčebné účinky.
Léčebné účinky:
- rychlé odbourávání překyselení (osobní zkušenost - synovi, který má gastroezofagiální reflux, pomáhá, když je "nejhůř"... 1 KL umeocta do skleničky vody)
- předcházejí příznakům stárnutí
- pomáhají vylučování toxínů z těla
- vitalizují
- posilují játra a ledviny
- podporují metabolizmus
- urychlují perilstatiku střev
- čistí krev
- působí proti bolestem hlavy
- při průjmech (u nás se osvědčily i jako prevence zvracení a průjmu způsobeného rotaviry!)
Dávkování: jako potravina 1/2 švestičky 3x týdně
Možnosti použití:
- UMESHO - používá se jako koření - umeboshku rozetřeme a rozvaříme se sójovou omáčkou ve vodě.
- UME-SHO-BAN - 1/2 KL umesho koření přidáme do čaje bancha.
- ČAJ Z UMEBOSHEK - 1 švestičku vaříme v 1l vody 1/2 hodiny. Vodu pak scedíme a odvar trochu naředíme vodou. Příjemný jen hlavně v létě.
- SALÁT - jakoukoliv zeleninu nastrouháme, nakrájíme... Místo klasického nálevu použijeme 1 PL umeocta a přidáme trochu vody.
- DOCHUCOVÁNÍ: Na závěr vaření, když už nechceme solit a máme pocit, že by jídlo přece jen ještě trošku soli potřebovalo, použijeme za lžičku umeocta.
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích