Vždy nás potěší, pokud naše rady pomáhají. Homeopatika jsou nápomocné i zvířátkům, jako i v tomto případě.

Dotaz (11.6.): "Dobrý den, prosím, poradíte něco pro pejska na poranění očička, aby se lépe zahojilo? Dáváme jí antibiotika v kapkách. Děkuji."

Na tento čtenářský dotaz odpověděla lékařka a homeopatka MUDr. Lucie Kozáková:

Odpověď: Pro pejska k hojení rány dávejte lék Arnica montana 15 C a k tomu vybereme další, jaké bylo poranění? Bodné?

Dotaz: Ano, pejsek má poranění nějakým předmětem, buď větvička, drápek, nevíme…

Odpověď: K léku Arnica montana 15 C přidejte lék Ledum palustre 9 C, užívání: 2x denně 5 granulí od obou léků.

Dotaz (3.7.): Dobrý den, chtěla jsem moc moc poděkovat za radu pro fenečku. Očičko se jí moc dobře hojí, paní doktorka byla úplně překvapená z takového zlepšení. Vypadá to, že bude vidět, i když říkali, že už neuvidí dobře. Flek z oka mizí. Měla ho krvavé a šedivé a teď je tam jen malý flíček. Kontrolu máme ještě za týden, ale paní doktorka říkala, že to nečekala, že to vypadá moc dobře.

Odpověď: Skvělé, pokračujte ještě ve stejném užívání.

Dotaz (15.7.): Dobrý den, na veterině jsme byli ve čtvrtek a paní doktorka byla nadšená. Říkala, že je to o tisíc procent lepší a že by neuhádla, které očičko to bylo. Mám velkou radost, obzvlášť, když se ze začátku doktoři moc netvářili nadějně. Myslím, že to je zázrak.

Přehled uvedených homeopatik:

  • Arnica montana - lék č. 1 při úrazech, krvácení, pohmoždění, zranění cév, měkkých tkání. Snižuje krvácení, otoky, modřiny a bolest.
  • Ledum palustre - rána po bodnutí cizím předmětem, tupý úder do oka, podlitina, pokousání, rána moc nekrvácí, je chladná. Zmenšuje otok, bolest, zlepšení chladným obkladem.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.