Rádi sdílíme vaše příběhy - zkušenosti s homeopatií, tady je další z nich...

"Dobrý den, poprosím o radu. Syn 3,5 let je velmi živé dítě, krásně mluví, ale začal zadrhávat, chce toho říct hodně najednou nebo dlouhou větu a povede se mu občas zopakovat ale le le, jít jít jít nebo zůstat t t. Někdy je to klidně i půl dne v pořádku. Neupozorňujeme na to, necháváme to bez poznámek, jako by to nebylo. Dostala jsem doporučení na Argentum nitricum, ale nevím, v jaké můžu dát dávce nebo jestli doporučíte něco jiného?"

Na tento čtenářský dotaz odpověděla lékařka a homeopatka MUDr. Lucie Kozáková:

"Dobrý den, chtělo by to popřemýšlet, co předcházelo tomu, že synek začal zadrhávat - nějaké prožité trauma, stres, hádka nebo úmrtí v rodině?"

"Počátek dle nás nastal v největší míře v pátek odpoledne, kdy s dětmi běhal na zahradě a pak spadl na kamenné koryto, kde jsou kytky, nespadl na ně hlavou, ale spadl přes něj a uhodil se do bříška. Plakal, ale nechtěl se jít utěšit ani ke mně ani k muži (otci). Pak nám řekl, že už nebude zloděj (hra s dětmi na policii a zloděje) a při tom se právě poprvé víc zakoktal a šel za dětmi si znovu hrát. Poté už neběhali, ale hráli si s hračkami. Syn si nestěžoval na bolest břicha ani ničeho jiného. Během pár minut byl znovu veselý, jedl, pil, dobře spal. Od té doby ale zadrhává. Prosím doporučila byste tedy něco jiného?"

"Lékařka: Toto je klíčové. To jak syn někam spadl, tak se určitě lekl a to bude ono. Proto doporučím lék Aconitum napellus 30 C 2x denně 5 granulí, vybrat tubu a uvidíme."

Za týden po vybrání tuby:
"Dnes ráno jsme vybrali tubu. Opakování slov úplně vymizelo. Zadrhnutí např. mášššš je úplně minimální cca 3x za den a to když hodně spěchá. Moc děkuji za doporučení jsem moc ráda, že zabraly."

Jaké jsou možné indikace homeopatického léku Aconitum napellus:

  1. následky prudkého prochlazení - suchý chlad, studený vítr, ale i přehřátí
  2. onemocnění horních cest dýchacích, suchý, bolestivý kašel
  3. úzkost
  4. neuralgické bolesti
  5. bolesti hlavy
  6. horečka bez pocení

Dávkování:

  • ředění 9 C: 3-4x denně 5 granulí - fyzické symptomy
  • ředění 30 C: 1-2x denně 5 granulí - následky prudkého emočního šoku (koktání, noční pomočování, poruchy menstruačního cyklu, vysoký tlak)

Aconitum napellus dokáže řešit traumata i roky stará.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.