Častým dotazem v naší Homeopatické poradně bývá nachlazení a bolesti v krku nebo pocit "knedlíku v krku". Homeopatie umí být i v těchto případech nápomocná.

"Dobrý den, paní doktorko. Ráda bych se Vás zeptala, jaký homeopatický lék lze užívat na pocit „knedlíku v krku“.

Na tento čtenářský dotaz odpověděla lékařka a odbornice v homeopatii MUDr. Věra Budková:

"Dobrý den,

pokud se ráno vzbudíte a máte pocit "knedlíku v krku", pocit nachlazení a únavy, mohlo by se jednat o akutní zánět nosohltanu - bez teploty.

Jako první lék doporučuji podat:

  • Ferrum phosphoricum 9 C – 2x denně 5 granulí,

Dále lék:

  • Phytolacca decandra 9 C - pokud se bolest projikuje do uší – užijte tento lék rovněž 2x denně 5 granulí.

Oba léky užívejte po dobu dvou tří dnů.

  • Také můžete užít přípravek Homeogene - každou hodinu jednu tabletu zvolna rozpustit v ústech po celý den. Interval prodlužovat v závislosti na zlepšení stavu.
  • Výborným lékem na zvládnutí nastávající virózy s chřipkovými příznaky je lék Oscillococcinium - 3x denně 1 tubu po dobu 2-3 dnů.

Jednoznačně je dobře dodržet klidový režim, nejméně tři dny se vypotit v posteli, pít dostatečné množství tekutin a dopřát si hodně spánku.

Přeji brzké zlepšení zdravotního stavu.

Dr. Budková Věra

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.