Porod je velkou zátěží pro tělo každé ženy. Záhy po něm miminko postupně přibývá na váze, maminka s ním stále manipuluje, kojí ho, přebaluje, nosí. Několik týdnů po porodu se tedy nezřídka objevuje bolest zad nejčastěji v oblasti bederní páteře...

Jenže, co dělat, když na pravidelné cvičení nezbývá čas a klasické léky nelze při kojení užívat? Jednu z možností nabízí homeopatie.

Zde jsou naše tipy:

  • Dobrým lékem při bolesti zad může být homeopatický lék Nux Vomica 15 C. Užívá se 4x denně 5 granulí. Charakteristika tohoto léku je zlepšení bolesti teplem a v klidu. Velmi často se bolest objeví krátce po rozčílení. Pacient není schopen si v noci z lehu sednout - musí se nejdříve obrátit na bok a až poté vstane. Lék je vhodný i pro lidi citlivé na průvan.
  • Další volbou je homeopatikum Colocynthis 9 C - je taktéž lékem pro podobné potíže a bolesti v zádech po rozčilení a po porodu. Dávkuje se 2-4x denně 5 granulí.
  • Kalium carbonicum 15 C je lék vhodný pro pacienty, kteří si "podpírají záda rukama". Pro bolesti v zádech si sedají rovně na židli, jejich bolest se horší chladem. Lidé, pro něž je tento lék charakteristický, mají často sklon k otokům a respiračním chorobám. Pokud jste se v charakteristice léku Kalium carbonicum našli, pak užívejte 2-4x denně 5 granulí.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.