Dnes pro vás vybíráme z nejčastějších dotazů z naší Homeopatické poradny. Tentokrát otevíráme téma více než aktuální - nachlazení a bolavé dutiny.

"Jsem nachlazená, velmi mě bolí dutiny, a to zejména pod očima a u kořene nosu. Ráda bych opět využila sílu nějakého homeopatického přípravku."

Na dotaz odpovídá zkušená lékařka, odbornice v homeopatii MUDr. Kateřina Formánková:

"Svým pacientům radím na potíže s dutinami nejčastěji homeopatika:

  • Lachesis mutus 15 C - 3x denně 5 granulí
  • Kalium bichromicum 5 C - 3x denně 5 granulí.

Kromě toho na dutiny velmi dobře zabírá prohřívání solí. Na pánev dejte sůl, nahřejte a udělejte 3 malé balíčky. Nasypte například sůl do kapesníku a zavažte. Jeden balíček položte na čelo nad kořen nosu a dva pod oči. Pacient leží s obkladem alespoň 15 až 20 minut, co nejteplejší obklad co snese. Dobré je nahřívat 2-3x denně. Používejte výhradně suché teplo! Vhlká inhalace stav zhorší."

V době nachlazení byste se měli vyhýbat i zahleňujícím potravinám. Jaké to jsou? Mléko, mléčné výrobky, cukr, ale i další potraviny jako třeba uzeniny.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.