Dnes vám přinášíme příběh čtenářky Andrey, která u svých dětí bravurně zvládla počínající první "školní" virózy. Zvládli byste to také jako Andrea?

Jakmile začne školní rok a děti se častěji zdržují v uzavřených prostorách, začnou řádit bacily. U nás to letos začalo už druhý zářijový týden. Nejdříve začaly marodit holčičky s rýmou, pak se přidali i kluci. Nasadili jsme samozřejmě hned Oscillo, ale i tak se nám rýmička rozjela, přidali jsme tedy i Coryzalii. U Klárky přešla rýma do suchého kašle - ve dne téměř nekašlala, ale v noci se dusila. U Dorotky se objevily bolesti v krku a ouška. Obě holčičky byly bez teplot, bez únavy. Vlastně se cítily zdravé, fungovaly normálně.

Ven jsme tedy chodili, šli jsme i do hudebky. V kabelce jsem však měla nachystanou "kabelku první pomoci", ve které jsem měla Coryzalii, Homeogene, zlaté pastilky, šalvějové bonbony, olej z 31 bylin a šalvějovou tinkturu.

Když jsme byli doma, bylo podávání homeopatik i bylinkových odvarů jednodušší, ale díky "kabelce" to šlo i venku. Klárce jsem nasadila na suchý kašel Droseru 9 C - kašlala hlavně v noci, občas ve dne, když ležela - v záchvatech. Po prvním záchvatu kašle následovaly další. Kromě homeopatik jsem ji ještě během zachvatů masírovala hrudník a mazala tymiánovou mastí

Dorotka dostávala Phytolaccu decandru  9 C - bolest ouška byla vyvolána bolestí v krku. "Mamko, když si říhnu, píchne mě v oušku". Homeopatika jsme ještě doplnili kapáním šalvějové tinktury do ucha a mazáním olejíčkem - jen za ouško. U Klárky byly krizové dvě noci, pak už byla v pořádku. Dorotku bolelo ouško asi den a půl. Další dny jsme doléčili u obou už jenom rýmu a obě byly zdravé.

Asi dva dny po Dorotce mi ráno Adámek říká: "Mamko, špatně se mi polyká a pak mě asi píchá do ouška." Nic jiného ho nebolelo, tak dostal ke svačince lahvičku navíc. Rozpustila jsem mu do ní Phytolaccu, dostal instrukce: "Po každé hodině zatřepej lahví a trochu se napij" a druhý den už ho nebolelo nic. 

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.