Vypadalo to, že nás chladné Velikonoce zavřou domů, a tak jsme se rozhodli využít předsváteční teplé dny k pohybu.

Reklama: Oscillococcinum

Vytáhli jsme kola a místo autem jsme se na tenisový trénink vydali - já na bruslích, můj pětiletý syn na kole. Nejprve jsme prozkoumali, kam až je cyklostezka podél Berounky sjízdná na in-linech, cestu zpět jsme dotáhli až k tenisovým kurtům. Po hodině tenisu jsme se vrátili pomocí sportovních „dopravních prostředků“ zpět a náramně jsme si naše aktivní odpoledne užili. Líbilo se nám to natolik, že jsme se druhý den vydali na stezku znovu. Tentokrát oba na in-linech. Vzhledem k tomu, že syn hrál druhým rokem hokej, nepředpokládala jsem, že nás na stezce čekají s bruslením nějaké potíže. Vybaven helmou a in-line chráničemi se s elánem sobě vlastním rozjel jako na ledě, avšak… beton není led a „nože“ nejsou kolečka. Bum, prásk a byl na zemi. A znovu. „Au“!

Na řadu přišlo vysvětlování, jak s kolečky naložit, po chvíli šlo vše hladce a my pelášili k hospůdce stojící podél trati. Dali jsme si limču (pamatujete na točenou červenou z dětství?) a čokoládu (občas je nutné doplnit energii). Vzhledem k tomu, že pádů bylo zpočátku přeci jen dost, po návratu do auta jsem z malé modré krabičky vytáhla Arniku a synovi jsem do večera podala 3x po 5 granulích, aby byl druhý den zcela fit.

Na to, jaké léky by neměly chybět v batůžku či v ledvince, kterou máme u sebe při sportovních aktivitách, jsem se poté zeptala paní doktorky Evy Kettmannové, zkušené maminky 3 dětí:

"Na každý výlet nebo sport s dětma doporučuji mít s sebou tato tři „áčka":

Aconitum 15 C - náhlý úlek, šok z nečekané události (pád na kolečkových bruslích nebo na kole, když dítě kousne pes, při autonehodě…)
Dávkování: 1 dávka co nejdříve, zopakovat ve stejný den večer

Arnika 9 C – na jakékoliv zranění
Dávkování: 3x denně, u většího zranění nebo silnějšího krvácení podávejte první 2 hodiny á 15 minut

Apis mellifica 15 C - na kožní alergické reakce po bodnutí včelou, vosou a jiným hmyzem, kopřivka, obecně na otoky, které svědí a zlepšují se studeným
Dávkování: 5x denně, a první 2 hodiny á 15 minut"

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.