Enurézou nazýváme noční pomočování dítěte staršího 5 let. Statistiky ukazují, že primární enurézou (přetrvávajícím pomočováním od narození) trpí 10 % dětí do věku 7 let. Příčiny jsou různé: rodinný výskyt, poruchy funkce močového měchýře, neurologické a urologické poruchy, poruchy spánku, psychické faktory atd. 

S problémem nočního pomočování se na nás občas obracíte i vy:

„Dobrý den, našlo by se homeopatikum pro mého sedmiletého syna? Neustále u nás přetrvává noční pomočování. Přes den není problém, ale chodí častěji čurat. Suché noci maximálně 4x za měsíc. Suché období v noci neměl nikdy. Dávám na noc pleny. Od 18 h omezuji pití. Buzení v noci je náročnější, ráno ani netuší, že byl čurat. Vyšetření na neurologii bez nálezu. Když se ho zeptám, řekne, že ani neví, že čural. Syn je hodný, milý, usměvavý, pracovitý, ale někdy myslí na moc věcí najednou a na to, co má udělat, občas zapomene. Děkuji za odpověď.“

Na dotaz odpověděla MUDr. Kateřina Formánková, odbornice v homeopatii:

„Dobrý den, zkuste tuto kombinaci léků:

  • Lycopodium clavatum 15 C – 5 granulí ráno,
  • Argentum nitricum 15 C – 5 granulí na noc.
  • Pokud ho v noci budíte pravidelně a neví o tom, zkuste ještě přidat lék Kreosotum 9 C – 5 granulí před spaním a 5 v noci, když ho budete budit.

Jestliže se stav do 3 měsíců nezmění, vyhledejte lékaře-homeopata, který vybere léky cíleně po komplexním vyšetření.“

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.