Navigace po stránce

Víte, že ...

Sedmikráska (Bellis perenis) byla ve středověku často používanou rostlinou? V mnoha částech Evropy bylo zvykem mísit šťávu ze sedmikrásek s mlékem a dávat ji štěňatům. Psíci pak nerostli a zůstávali jako mazlíčci, které si paničky dávaly na klín. V homepatii je lékem první volby při poranění hlubokých tkání a po velkých chirurgických výkonech (podáváme v ředění 9 CH 3x denně 5 granulí). Je i výtečným lékem starých dělníků zahradníků, které bolí záda v bederní oblasti a také při poškození páteře u profesionálních řidičů (podáváme v ředění 15 CH 2-3x denně 5 granulí).

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Hop do trouby!

Autor: PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.

Jakou mňamku peče své početné rodině pracovně velmi vytížená fyzioterapetuka PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.? Oblíbený recept Radany, která vede naši rehabilitační poradnu přinášíme na víkend i vám.

Ilustrační foto
Zdroj: PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.

Již několik let peču tuto velmi chutnou buchtu, která mě zaujala hlavně tím, že při její přípravě nepotřebuji váhu, ale jen hořčičák (vzpomínáte?:-) nebo odměrku. Hodí se pro slavnostní okamžiky i jen tak na neděli.

Hop do trouby

Smíchejte dohromady:

2 hořčičáky cukru moučka
1 rozpuštěné máslo
½ hořčičáku mléka
3 lžíce kakaa

Z této směsi odeberte 1 hořčičák (později bude tvořit polevu), pak přidejte:

4 vejce
2 hořčičáky polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do pečiva

Rozetřete na menší vysypaný plech a pečte 20-25 minut při teplotě 150 – 160 stupňů.

Po upečení nechte buchtu úplně vychladnout a poté na ni rozetřete část těsta, kterou jste odebrali na začátku. Buchtu můžete dle chuti posypat kokosem, strouhanými ořechy nebo mandlemi.

Dobré rady:-)

  • Hořčičák byla dříve sklenice od hořčice, která měla objem 2 dcl, proto můžete použít také normální odměrku s převodem 1 hořčičák = 200 ml.


 

  • Těsto je tužší, ať vás to nepoleká, rozetřete jej do rovnoměrné vrstvy.
  • Buchta je opravdu velmi brzy hotová, čas pečení může být i kratší.

Dobrou chuť, je to mňamička!

Vaše Radana

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.

Autor: PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.fyzioterapeutka

 Jsem tělem i duší fyzioterapeut, který od roku 2005 rozšířil paletu svých možností v terapii o homeopatii. Mám velkou radost z toho, že mohu své děti a okolí často ušetřit užívání klasické medicíny a naopak podpořit "samoléčitelské" schopnosti, které jsou schované v každém z nás. V praxi se věnuji také předpisu tělesné zátěže u pacientů s obezitou a vzdělávání fyzioterapeutů.

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Homeopatická lékařská asociace

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 9.8.2020 09:38

COPYRIGHT © 2010 - 2020 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze