Navigace po stránce

Víte, že ...

Pampeliška (Taraxacum) obsahuje vitamin A. List pampelišky obsahuje více betakarotenu než mrkev, rovněž květ je bohatý na karotenoidy. Obsahuje i vitamin B, C a D, který vedle pampelišky obsahuje z rostlin už jen kopřiva, petržel, oves, avokádo a houby. Při dnešních pokusech prováděných v Japonsku a USA na myších bylo pozorováno, že pampeliška působí proti rakovině a má vliv na imunitu. Taraxacum je rovněž výborný homeopatický lék na žaludeční a žlučníkové záchvaty a na bolesti hlavy žaludečního původu. Doporučuje se na jaře k detoxikaci jater a žlučníku v ředění 5 CH 2x denně 5 granulí.

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Zelené potraviny pro zdraví

Autor: Mgr. Ivana Ašenbrenerová

Po zimě si řada z nás připadá zcela vyčerpaná. Tělo vysílá signály, že je načase se pročistit a zbavit se jedů. Bolesti hlavy, svalů, virózy – proč si hned brát prášek na bolest, když existují jiné alternativy?

Ilustrační foto

I mně trvalo, než jsem si uvědomila, že pokud chci, aby tělo fungovalo jako dobře namazaný stroj, musím o něj pečovat, a pokud možno jinak, než chemií. Před dvěma měsíci jsem objevila kouzlo zelených potravin, jejichž síla spočívá právě v tom, že dokáží přirozeně detoxikovat organismus. Trend tzv. green food „letí“ po celém světě, a není divu. Lidé hledají jiné cesty k uzdravení, a právě tyto zelené potraviny k tomu velmi dobře přispívají.

Detoxikace a mladý ječmen

Stejně jako děláte pravidelný pořádek ve svém bytě, měli byste pečovat pečlivě i o své tělo. I když má náš organismus schopnost samočištění, ne vždy to stačí, a je zapotřebí mu pomoci cílenou detoxikací. Nemusíte držet dlouhé půsty, leckdy postačí změnit jídelníček, přidat pohyb, chodit na lymfatické masáže a přidat potraviny, které detoxikaci pomohou. K nim patří například zelený ječmen.

Když mi poprvé kamarádka vyprávěla o úžasných účincích ječmene, zpočátku jsem ji důvěřivě poslouchala. Pak jsem se nechala přesvědčit a začala každý den popíjet enzymatický, osvěžující zelený nápoj plný vitaminů, minerálů, stopových prvků a aminokyselin. Jde o čistě přírodní surovinu, která se pěstuje podle zásad ekologického zemědělství. Ječmen se mimo jiné pěstuje například v USA ve státě Utah v nadmořské výšce 1500 m v místech dnes již vyschlých sladkovodních jezer. Výtažek z mladého ječmene podporuje přirozené léčebné procesy u nejrůznějších nemocí – například astmatu, kožních problémů, ekzemů, obezity či zácpy. Zelený ječmen pak především pomáhá nastartovat jemnou detoxikaci organismu.

Už po třech týdnech jsem zaznamenala výsledky. Každý rok jsem vždycky na jaře byla nemocná – hned jsem chytla rýmu, kašel a celkově jsem se necítila dobře. Tentokrát nic – zafungoval zelený ječmen, ke kterému jsem ještě navíc užívala preventivně Oscillo. Díky oběma jsem byla (a jsem) plná energie, a ani jednou jsem neonemocněla, i když všude kolem mě poletovaly viry a bakterie.

Co jsou zelené potraviny?

Zelené potraviny neobsahují žádné prázdné kalorie, jedovaté látky, barviva, stabilizátory, pojidla či jiné nežádoucí látky. Do organismu doplňují základní stavební kameny pro to, aby jednotlivé orgány skutečně dobře fungovaly, podporují metabolismus a imunitní systém. A do třetice obsahují vysoké dávky antioxidantů, které chrání buňky před poškozením, a tak vlastně brání infekci, aby pronikla do těla. Co chtít více? Snad jen něco málo: Připravte se, že vám zpočátku nápoj nebude moc chutnat, ale brzy si zvyknete. Dnes už ho popíjím bez problémů a ráda.

Boxík – Co byste měli vědět:

  • Když začnete užívat zelený ječmen, počítejte s tím, že první měsíce probíhá očista organismus a po 2- 3 měsících začne tělo pracovat tak, jak má. Nečekejte tedy zázrak na počkání, chce to trpělivost.
  • Trpíte-li chronickým onemocněním třeba několik let, byla by chyba myslet si, že po měsíci budete naprosto vyléčení. Chce to pravidelnost a opět trpělivost.
  • Při nákupu buďte pozorní a kupujte jen jednodruhové zelené potraviny, které jsou několikanásobně účinnější než různé kombinace s jinými látkami.

Ivana Ašenbrenerová
 

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Mgr.  Ivana Ašenbrenerová

Autor: Mgr. Ivana Ašenbrenerovánovinářka a publicistka

Mgr. Ivana Ašenbrenerová vystudovala Fakultu sociálních věd UK v Praze, obor rozhlasová žurnalistika. Pracovala v Mladém světě, v týdeníku Překvapení, spolupracovala s ČT i TV Premiéra (nyní Prima) a v současnosti je redaktorkou časopisu Maminka. Je spoluautorkou knihy Aromaterapie v životě ženy, autorkou knihy Co dělat, když dítě... Zajímá se o psychologii, pedagogiku, zdraví a alternativní medicínu a vše, co se týká péče o dítě. Je matkou tří synů.

Motto: "Ještě nedávno jsem všechny neduhy, které se u mě i u mých dětí objevily, léčila pouze "klasicky". Neříkám, že jsem skalní odpůrce klasické medicíny, ale na druhou stranu si myslím, že není na škodu obohatit život jinou formou a jinými cestami. Každým dnem se stává aromaterapie víc a víc součástí mého života. Už teď vím, že mi pomohla v několika pro mě významných situacích, které bych dříve řešila jinak. Myslím, že bychom my ženy měly být více ženami a využívat toho, co nám příroda nadělila - třeba s pomocí aromaterapie. A když pro nic jiného, aspoň proto, že provoněný domov je mnohem krásnější." 

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Homeopatická lékařská asociace

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 23.10.2019 02:40

COPYRIGHT © 2010 - 2019 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze