Navigace po stránce

Víte, že ...

Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Atopický ekzém očima nutričního poradce

Autor: Ing. Ludmila Pszczolková

Naše nutriční poradkyně, Ludmila Pszczolková, se velmi často setkává s dotazy, jaká strava je vhodná při potížích s atopickým ekzémem. Její rady předáváme i vám, čtenářům, kteří si s atopickým ekzémem neví rady…

Ilustrační foto

Základní je dodržovat zásady zdravé výživy. Týká se to zejména chleba a bílé mouky. Neméně je dobré se věnovat i odkyselení organismu. Doporučuji vám článek paní doktorky Hany Váňové „Pryč s kyselostí“ a přináším seznam výrobků, které jsou dle mých zkušeností na našem trhu nejkvalitnější. Následující informace ale nelze považovat za všeobecně platné. Je to individuální, dle typu alergie.

  • Nápoje – černé čaje – např. Old England, zelené čaje, minerální nesycené vody, nejlepší je Rájec nebo kojenecká voda. Čaje pro děti jsou vhodné od Leros, ovocný i dětský z lékárny, neobsahují barviva ani příchutě a aroma.
  • Mléko – zakysané nedochucované mléčné výrobky (lepší je přidat domácí marmeládu) – raději s vyšším obsahem tuku – výrobky Jesenické, Choceňské, jogurty Hollandia, Jesenická smetana a polosmetana. Mléko je nejkvalitnější Olma Bio mléko nebo Madeta s červeným vrškem. U jogurtů je zapotřebí číst složení – v žádném případě by neměly obsahovat škroby, protože ty jsou s mléčnou bíkovinou velmi špatně stravitelné.
  • Sýry – tučné, tvrdé. V žádném případě tavené, protože obsahují tavící soli, které nepříznivě ovlivňují metabolismus vápníku a fosforu, vyplavují vápník z kostí a tím jsou nebezpečné pro vznik osteoporozy a zvýšené lomivosti kostí. Pro tělo jsou zátěží a způsobují překyselení.
  • Maso – jehněčí, králík, ryby, krůta, telecí, vepřové. V žádném případě uzeniny, zvláště pro předškolní děti! Občas kvalitní dušená šunka, nebo šunka od kosti, vepřová - ne drůbeží! Také anglická slanina, ta dražší, nelisovaná a doma vyškvařené vepřové sádlo. Vhodné nejsou žádné párky, ani klobásky, kromě domácích, bez obsahu glutamánů, nitrátů a sojového granulátu.
  • Máslo – ne rostlinné tuky a margaríny, lepší je klasické české máslo, ideálně bio máslo.
  • Sladkosti – Milka čokoláda - jen ta obyčejná, Kinder čokoláda (tyčinky s mlékem), pardubické perníky jen švestkové (ne Tesco, Penam, apod.). Piškoty - pouze Paffino v omezeném množství. Dobré jsou také sezamky nebo obyčejná karamela, ale to jen výjimečně. Domácí karamel je vhodnější, i na slazení čaje, není kyselinotvorný jako bílý cukr, ale zásaditý.
  • Ovoce a zelenina – lepší jsou naše produkty (potraviny nemusí „cestovat“) – nejméně alergizující jsou cukety, baklažány, zelené fazolky, salátová okurka, zelené saláty, avokádo, žlutý meloun s bílou dužninou, bílá ředkev, hroznové víno.
  • Přílohy – ty jsou vhodné do jisté míry všechny. Brambory jsou lepší červené, těstoviny celozrnné, rýže divoká, basmati, jasmínová (u vietnamských prodejců máte jistotu, že je z letošní sklizně – ta v „našich“ obchodech může být i tři roky stará). Velmi vhodná je pohanka, jáhly, kroupy, ovesné vločky. Lze koupit (v případě alergie na pšenici) i mouku jáhlovou, pohankovou.
  • Mezi silné alergeny patří kukuřice, ořechy, kuřecí maso (zakoupené v obchodě - ne domácí! - vždy obsahuje velké množství hormonů – estrogenů, což může vést při častém požívání ke zduření prsů, a to již i v dětském, batolecím věku). Dalšími alergeny jsou mák, mrkev a kořenová zelenina, luštěniny, jablka. Neméně pak i veškeré ochucené nápoje (Fruko, Jupík, Kubík, ochucené minerálky, Fanta, Sprite, Cola, Kofola, apod.)
     

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Ing. Ludmila Pszczolková

Autor: Ing. Ludmila Pszczolkovánutriční poradce

S homeopatií jsem se setkala v roce 1995 díky svým dětem, kterým mnohokrát pomohla při potížích závažných i méně vážných. Stala se pro mne nejen léčbou první volby, ale i životní filozofií. Více než 10 let pracuji jako asistent lékaře homeopata. Pacienti, a hlavně mé děti a jejich alergie mě přivedly k otázkám zdravé výživy. V roce 2011 jsem ukončila kurz nutričního poradce a můj přístup ke klientům v nutriční poradně je podobný jako v ambulanci lékaře homeopata - každý člověk je jedinečný, každý potřebuje jiný přístup. A stejně jako lékař homeopat učí své pacienty respektovat své tělo, tak se i já snažím ukázat klientům, že každý člověk podvědomě ví, jakou stravu potřebuje. Potřebujeme se jen znovu naučit to, co jsme už zapomněli – naslouchat svému tělu a vážit si ho. 

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Moje arnika léčivá pomocnice

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 23.10.2019 01:53

COPYRIGHT © 2010 - 2019 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze