Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).
Napsali jste nán
- Homeopatie je úžasná léčba! Jako laik se s ní léčím více než 15 let! V současnosti v našem věku 75 let a 70 užíváme Oscillococinum a virózu zvládáme bezvadně!Měli by jej podávat ve všech důchodových zařízeních. Nechápeme, jak lidská hloupost nemá mezí. Němcová Vlastimila
- Můj syn měl v močovém měchýři bakterii, na kterou zabírají pouze jedny ATB podávané do žíly a my jsme se ji zbavili pomoci homeopatie. A na prdíky mu zabraly taky jen homeopatika. Homeopatie není jen placebo.Andrea Záhorcová
- Na bolest v krku nejčastěji používám Phytolaccu decandru a Lac caninum na levostranné bolesti.Adriana Nogová
- Na bolest v krku používám Homeogene, při chycených hlasivkách Homeovox. A samozřejmě na posílení imunity Oscillo.Veronika Moravcová
- Na bolest v krku jako první pomoc volím Homeovox a Oscillo.Radka Široká
Chcete mlsat? Mlsejte zdravě!
Kolektiv autorů: Lucie Nestrašilová, Ing. Ludmila Pszczolková
Nevíte, co upéct své rodině na víkend? Vyzkoušeli jsme recept na perník z celozrnné mouky od naší nutriční poradkyně, Ing. Ludmily Pszczolkové. A stálo to za to. Neváhejte, čtěte, upečte a věřte, že perník nestihne ani vychladnout!

Zdroj: Lucie Nestrašilová
Ingredience:
Celozrnná mouka (ne žitná), bílá mouka - ideálně špaldová (lze použít i hladkou), cukr (nejlépe hnědý), mléko, vejce, olej, med, kakao, kypřící prášek, perníkové koření.
Můžete přidat: mandle, ořechy, ovoce - sušené (rozinky, meruňky, švestky, brusinky) i čerstvé (banány, jablka, hrušky).
Postup:
Předehřejte si troubu na 180 stupňů (já pekla v horkovzdušné na 165 stupňů).
V jedné (vetší) míse smíchejte 400 g mouky (mouku namíchejte v poměru 1:1 - 200 g bílá (ideální je špaldová mletá, jinak lze použít mouku hladkou) a 200 g celozrnná (ne žitná). Přidejte 150 g cukru (použila jsem cukr tmavý) + vrchovatá lžíce kakaa + kypřící prášek. Přidejte 1 lžičku perníkového koření (mletý badyán, skořice, hřebíček). Směs promíchejte.
V druhé menší míse smíchejte 1/4 l mléka (i jiného než kravského) + 1 vejce + 10 polévkových lžic oleje + 4-5 lžic medu. Promíchejte a poté nalejte do suché promíchané směsi.
3 minuty šlehejte mixérem.
Nakonec do hotového těsta přidejte dobrůtky dle vaší chuti - mandle, ořechy, ovoce - sušené (rozinky, meruňky, švestky, brusinky) i čerstvé (banány, jablka, hrušky). Já měla k dispozici ořechy, mandle a jablíčka - nakrájená na kostky. Vše ještě jednou jemně promíchejte.
Těsto nalijte na pekáč.
Pečeme cca 33-35 minut na 180 stupňů (horkovzdušná cca 165 stupňů).
Uvařte si špaldovou kávu nebo dobrý čaj, ukrojte si dobrý perník a užijte si pohodový víkend!
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích