Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).
Napsali jste nán
- Homeopatie je úžasná léčba! Jako laik se s ní léčím více než 15 let! V současnosti v našem věku 75 let a 70 užíváme Oscillococinum a virózu zvládáme bezvadně!Měli by jej podávat ve všech důchodových zařízeních. Nechápeme, jak lidská hloupost nemá mezí. Němcová Vlastimila
- Můj syn měl v močovém měchýři bakterii, na kterou zabírají pouze jedny ATB podávané do žíly a my jsme se ji zbavili pomoci homeopatie. A na prdíky mu zabraly taky jen homeopatika. Homeopatie není jen placebo.Andrea Záhorcová
- Na bolest v krku nejčastěji používám Phytolaccu decandru a Lac caninum na levostranné bolesti.Adriana Nogová
- Na bolest v krku používám Homeogene, při chycených hlasivkách Homeovox. A samozřejmě na posílení imunity Oscillo.Veronika Moravcová
- Na bolest v krku jako první pomoc volím Homeovox a Oscillo.Radka Široká
Základy zdravé výživy exkluzivně pro Vás!
Autor: Lucie Nestrašilová
Přinášíme Vám další exkluzivní díl z knihy Evy Cabaca! Dnes o základech zdravé výživy! Chcete-li žít zdravě, čtěte dál...

Zdroj: www.livenutritionschool.com
- Pro dosažení optimálního zdraví je nutné, abychom jedli pouze přírodní a zdravé potraviny. Protože pouze zdravé potraviny utváří zdravé tělo.
- Pro zajištění správné rovnováhy živin, je nejlepší jíst potraviny ve správném poměru. Každý den bychom měli sníst 1 porci bílkovin, 6 porcí zeleniny, 2 porce ovoce a 1 porci sacharidů. V ideálním případě by naše potraviny měly být z 80% zásadité a z 20% kyselé, čehož lze dosáhnout právě dodržením výše uvedených poměrů. Zelenina a ovoce jsou zásadité, sacharidy a bílkoviny kyselé.
- Kupovat potraviny z místních zdrojů – jak jen to je možné. Nutriční hodnota potravin se během dopravy a skladování ztrácí. Problémem je i to, že mnoho druhů ovoce a zeleniny se sbírají jako nezralé plody. Tímto způsobem se některé cenné živiny, které pomáhají v boji proti rakovině, zcela znehodnotí nebo v potravinách úplně chybí. V sezóně jsou ideálním místem pro nákup nejčerstvějších produktů místní trhy. Nejlepší je pak, samozřejmě, pěstování vlastních plodin.
- V závislosti na ročním období a naší konstituci, by mělo být takových surovin mezi 40-60%. Suroviny užívané v přírodní formě obsahují nejlepší nutriční hodnotu, včetně cenných enzymů, vitamínů a antioxidantů. Lidé, kteří nemají rádi syrové potraviny, je mohu konzumovat s různými zdravými dresinky a omáčkami, které je udělají bohatšími.
- Naše tělo je citlivé na lunární a sezónní změny klimatu. Ačkoli se snažíme udržet v rovnováze, máme přirozený sklon se těmto změnám přizpůsobit. Pokud se naučíme své sezónní stravovací návyky pozorovat, usnadní nám to zůstat v dokonalé rovnováze a zdraví. V praxi to znamená, že se potřebujeme více zahřívat, užívat více vařených potravin v chladných měsících a více čerstvých, chlazených potravin v měsících teplých. Pokud konzumujeme sezónní zeleninu a ovoce, je naše tělo v lepší harmonii s přírodními cykly, což přispívá k našemu přirozenému spojení s Matkou přírodou a naším bezprostředním okolím.
Přeloženo exkluzivně pro webový portál Svět homeopatie www.svethomeopatie.cz s laskavým souhlasem autorky, paní Evy Cabaca www.livenutritionschool.com.
Chcete se o Evě Cabaca dozvědět více? Pak si nenechte ujít článek "Vařte zdravě s Evou Cabaca" svethomeopatie.cz/cs/331-varte-zdrave-s-evou-cabaca
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích