Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).
Napsali jste nán
- Homeopatie je úžasná léčba! Jako laik se s ní léčím více než 15 let! V současnosti v našem věku 75 let a 70 užíváme Oscillococinum a virózu zvládáme bezvadně!Měli by jej podávat ve všech důchodových zařízeních. Nechápeme, jak lidská hloupost nemá mezí. Němcová Vlastimila
- Můj syn měl v močovém měchýři bakterii, na kterou zabírají pouze jedny ATB podávané do žíly a my jsme se ji zbavili pomoci homeopatie. A na prdíky mu zabraly taky jen homeopatika. Homeopatie není jen placebo.Andrea Záhorcová
- Na bolest v krku nejčastěji používám Phytolaccu decandru a Lac caninum na levostranné bolesti.Adriana Nogová
- Na bolest v krku používám Homeogene, při chycených hlasivkách Homeovox. A samozřejmě na posílení imunity Oscillo.Veronika Moravcová
- Na bolest v krku jako první pomoc volím Homeovox a Oscillo.Radka Široká
Zelený salát
Autor: Mgr. Andrea Dovalová
Jaro je tu konečně nejen oficiálně, ale už ho je i cítit – je víc teplo, slunce svítí, dny jsou delší, kvetou první bylinky. Toto roční období není velmi bohaté na plody. O to víc nás zásobuje planou zeleninou.

Zdroj: Shutterstock
Tyto první bylinky jsou zdrojem mnoha vitamínů, minerálů, chlorofylu a vlákniny, obsahují také hořčiny, které podporují trávení.
Na jaře jsou nejvhodnější lehce stravitelná jídla hořké a kyselé chuti. Tyto dvě chutě podporují játra. Kromě toho se vyplatí v tuto dobu na několik dní vyloučit z jídelníčku mléko a výrobky z něj. Určitě bude přínosné, když omezíme solení. Co se týká úpravy potravin – z tepelné úpravy volíme napařování.
V teplejších dnech si můžeme dovolit i jídlo ze syrové zeleniny. Zkuste třeba jednoduchý zelený salát, který poslouží jako lehký oběd, nebo večeře.
Potřebujeme:
2 hrsti listového špenátu
půlka okurky
hrst medvědího česneku (anebo mimo sezónu třeba kus pórku)
několik mladých lístků pampelišky
2 mrkve
několik kousků ředkviček (nebo nakrájená vodnice)
dýňový olej
malinko „kala namak“ (černé soli)
citronová šťáva
Postup:
Zeleninu omyjeme, špenát, pampelišku a medvědí česnek natrháme, mrkev nahrubo nastrouháme, ředkvičky a okurku nakrájíme. Zakapeme olejem, přidáme trochu soli a citronové šťávy. Podávejte třeba s opečeným kváskovým chlebem, nebo vařenou rýží, kuskusem… Pokud máte po ruce, můžete přidat také vločky řasy nori.
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích