Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).
Napsali jste nán
- Homeopatie je úžasná léčba! Jako laik se s ní léčím více než 15 let! V současnosti v našem věku 75 let a 70 užíváme Oscillococinum a virózu zvládáme bezvadně!Měli by jej podávat ve všech důchodových zařízeních. Nechápeme, jak lidská hloupost nemá mezí. Němcová Vlastimila
- Můj syn měl v močovém měchýři bakterii, na kterou zabírají pouze jedny ATB podávané do žíly a my jsme se ji zbavili pomoci homeopatie. A na prdíky mu zabraly taky jen homeopatika. Homeopatie není jen placebo.Andrea Záhorcová
- Na bolest v krku nejčastěji používám Phytolaccu decandru a Lac caninum na levostranné bolesti.Adriana Nogová
- Na bolest v krku používám Homeogene, při chycených hlasivkách Homeovox. A samozřejmě na posílení imunity Oscillo.Veronika Moravcová
- Na bolest v krku jako první pomoc volím Homeovox a Oscillo.Radka Široká
Pečivo v době karantény
Autor: Mgr. Andrea Dovalová
Snažíte se v době karantény omezit návštěvu obchodů, nakupujete online nebo jednou týdně uděláte větší nákup? Ale co pečivo? S čerstvým pečivem je to složitější.

Zdroj: Shutterstock
Výhodu má ten, kdo „kváskuje“. Stačí mít doma celozrnnou žitnou mouku a další mouky vhodné k pečení chleba. U pečení chleba se mi osvědčil tento postup: těsto zadělám večer a nechám ho kynout přes noc.
Potřebujete: hrníček rozkvasu (který jste nechali kvasit 12 hodin), tři hrníčky vody, sůl, semínka, mouku – tolik, aby vzniklo těsto chlebové konzistence. Po uhnětení vložte hned do formy a nechte kynout přes noc. Ráno vložte do horké trouby a upečte. Není nad to vzbudit rodinu vůní čerstvě upečeného chleba.
Moc rádi máme i ciabatty.
Nejvítanějším kváskovým pečivem jsou u nás špaldové máslové rohlíčky:
240 g rozběhnutého kvásku, 380 g špaldové mouky celozrnné hladké, 210 ml vody, 90 g rozpuštěného másla, 10 g soli. Vypracujte těsto, hned vyválejte a vytvarujte rohlíčky. Nechte kynout 3–4 hodiny na plechu vyloženém pečicím papírem a pečte na 220 °C 10–15 minut.
Pokud nemáte s pečením kváskového pečiva zkušenosti a ani se na to momentálně „necítíte“, udělejte si focacciu (slaný kynutý koláč) z klasického kynutého těsta. Peču buď bochánky, nebo těsto „natáhnu“ na celý plech.
Novinkou je u nás velmi chutný Zaježovský chléb:
1 kg hladké mouky, 2 hrníčky celozrnné mouky, 1 polévková lžíce soli, 1 kostka droždí, kmín, semínka. Vypracujte řidší těsto a nechte ho kynout 2 hodiny. Pak znovu propracujte a rozdělte na bochníky, které položíte na plech vymazaný olejem nebo vyložený pečicím papírem. Nechte ještě chvíli kynout a pečte asi hodinu na 200 °C.
Tento chléb je opravdu velmi chutný. Náš nejstarší po jeho ochutnání s nadšením řekl: „Konečně dobrý chléb!”
Výborný je i Hildegardin chléb, který je hutnější:
500 g špaldové mouky celozrnné jemně mleté, ½ kostky droždí (nebo 1 balíček sušeného droždí), 2 čajové lžičky soli, 300 ml vody, kmín a fenykl. Vypracujte těsto, nechte kynout 1 hodinu, pak znovu vypracujte, vložte do formy na chléb, nechte kynout další hodinu. Pečte na 170 °C asi 45 minut. Do těsta můžete přidat semínka.
Užijte si chuť čerstvého pečiva i v době karantény!
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích