Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).
Napsali jste nán
- Homeopatie je úžasná léčba! Jako laik se s ní léčím více než 15 let! V současnosti v našem věku 75 let a 70 užíváme Oscillococinum a virózu zvládáme bezvadně!Měli by jej podávat ve všech důchodových zařízeních. Nechápeme, jak lidská hloupost nemá mezí. Němcová Vlastimila
- Můj syn měl v močovém měchýři bakterii, na kterou zabírají pouze jedny ATB podávané do žíly a my jsme se ji zbavili pomoci homeopatie. A na prdíky mu zabraly taky jen homeopatika. Homeopatie není jen placebo.Andrea Záhorcová
- Na bolest v krku nejčastěji používám Phytolaccu decandru a Lac caninum na levostranné bolesti.Adriana Nogová
- Na bolest v krku používám Homeogene, při chycených hlasivkách Homeovox. A samozřejmě na posílení imunity Oscillo.Veronika Moravcová
- Na bolest v krku jako první pomoc volím Homeovox a Oscillo.Radka Široká
Jak správně uvařit a uchovat luštěniny
Autor: Ing. Ludmila Pszczolková
Luštěniny rozhodně patří do zdravého jídelníčku. Obsahují velmi kvalitní bílkoviny, mnoho cenných minerálů, mají nízký glykemický index, zasytí a zahřejí. Jejich příprava není těžká, ale je vhodné dodržet několik pravidel, která zajistí lepší stravitelnost luštěnin a sníží problémy s možným nadýmáním.

Zdroj: Shutterstock
Luštěniny považuji za ideální alternativu masa. Má dcera chodí do školní jídelny, kde mají bohužel maso 4x týdně (nabízené sójové maso nepovažuji za zdravou náhradu masa), a tak přes týden maso skoro nikdy nevařím. Volím raději těstovinové saláty s fazolemi, zeleninové saláty s cizrnou, husté zeleninové polévky s čočkou nebo hrachem.
Luštěniny je nutné namáčet. Jeden den ale nestačí, nejlepší je namáčení dvoudenní. Během této doby je ale nutné vodu alespoň 2x vyměnit. Namočené luštěniny vaříme v nové vodě do bodu varu, necháme krátce 2–3 minuty provařit a vodu slejeme. V nové vodě pak vaříme doměkka s kořením (saturejka, majoránka). Solíme až těšně před dovařením. Během varu můžeme také přidat mořské řasy, které zlepšují stravitelnost.
Pokud se naučíte luštěniny do jídelníčku zařazovat, poradím vám, jak ušetřit čas a udělat si domácí luštěninové konzervy.
Uvařené horké luštěniny dejte do sklenice se závitem i s vodou, ve které se vařily. Důkladně zavřete, nechte vychladnout a pak uložte do lednice. Takové luštěniny vydrží v lednici zavřené týden. A až přijde jejich chvíle, můžete je použít do salátů, polévek nebo do některého z následujících receptů.
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích