Navigace po stránce

Víte, že ...

Víte, že Asparagus (Chřest) je lék na prostatu a ledviny? Dříve homeopaté užívali tinkturu z chřestu na ledvinové kameny. Při akutním zánětu močového měchýře, když nemáte po ruce žádný lék, můžete uvařit čaj z chřestu a petržele, který má účinek na diurézu a může vám pomoci. Kromě působení na zánět močových cest působí lék v homeopatickém ředění také na rýmu, bolesti levého ramene. Tento lék u nás bohužel není v homeopatickém ředění dostupný.

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Nejen když vám dojde majonéza

Autor: Ing. Ludmila Pszczolková

Moc ráda se s vámi podělím o rodinný recept na domácí majonézu. Třeba vám přijde vhod právě teď, před Vánoci. 

Ilustrační foto
Zdroj: Ing. Ludmila Pszczolková

Díky tomu, že si zvolíte kvalitní suroviny (ono jich, mezi námi, moc není), zůstane takové majonéze jen jedna nevýhoda – pořád to bude „kalorická bomba“. Proto bychom to s ní neměli přehánět, je vhodné naředit hotovou majonézu například jogurtem.

Recept je opravdu velmi jednoduchý, nemusíte olej k vejcím opatrně kapat po kapkách, není ani důležitá stejná teplota všech ingrediencí. Je ale důležité postup opravdu dodržet.

Tak jdeme na to!

Dvě deci oleje dejte na 20 minut do mrazáku (ne lednice!). Pak do vysoké nádoby od ponorného mixéru dejte 1 větší vejce přímo z lednice, nalijte na ně studený olej a ponořte mixér. Zapněte na nejvyšší výkon a s mixérem nehýbejte. Až se olej s vejcem spojí (cca 15 sekund), začněte s mixérem pohybovat pomalu nahoru a dolů. Vznikne hladká lesklá majonéza. Stačí jen dochutit – sůl, pepř, lžička hořčice, citrónová šťáva, cukr, trocha velmi drobně nakrájené šalotky (může být i obyčejná cibule).

Největší výhodou domácí majonézy podle mě je volba oleje. Můžete totiž použít kvalitní olej – například bodlákový (nemusí být bio – ten je velmi drahý), slunečnicový, olivový, bio řepkový. Záleží na preferencích, jen bych nevolila oleje panenské, protože jsou chuťově dost výrazné a majonéza pak může být třeba hodně „slunečnicová“. Já používám bodlákový olej, který ředím olivovým olejem. Mám pak majonézu, která obsahuje hodně cenných omega 3 mastných kyselin a to je podle mě moc fajn.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Ing. Ludmila Pszczolková

Autor: Ing. Ludmila Pszczolkovánutriční poradce

S homeopatií jsem se setkala v roce 1995 díky svým dětem, kterým mnohokrát pomohla při potížích závažných i méně vážných. Stala se pro mne nejen léčbou první volby, ale i životní filozofií. Více než 10 let pracuji jako asistent lékaře homeopata. Pacienti, a hlavně mé děti a jejich alergie mě přivedly k otázkám zdravé výživy. V roce 2011 jsem ukončila kurz nutričního poradce a můj přístup ke klientům v nutriční poradně je podobný jako v ambulanci lékaře homeopata - každý člověk je jedinečný, každý potřebuje jiný přístup. A stejně jako lékař homeopat učí své pacienty respektovat své tělo, tak se i já snažím ukázat klientům, že každý člověk podvědomě ví, jakou stravu potřebuje. Potřebujeme se jen znovu naučit to, co jsme už zapomněli – naslouchat svému tělu a vážit si ho. 

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Moje arnika léčivá pomocnice

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 14.7.2020 02:49

COPYRIGHT © 2010 - 2020 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze