Navigace po stránce

Víte, že ...

Sedmikráska (Bellis perenis) byla ve středověku často používanou rostlinou? V mnoha částech Evropy bylo zvykem mísit šťávu ze sedmikrásek s mlékem a dávat ji štěňatům. Psíci pak nerostli a zůstávali jako mazlíčci, které si paničky dávaly na klín. V homepatii je lékem první volby při poranění hlubokých tkání a po velkých chirurgických výkonech (podáváme v ředění 9 CH 3x denně 5 granulí). Je i výtečným lékem starých dělníků zahradníků, které bolí záda v bederní oblasti a také při poškození páteře u profesionálních řidičů (podáváme v ředění 15 CH 2-3x denně 5 granulí).

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Upečte si kaštany, posílíte si ledviny!

Autor: Ing. Ludmila Pszczolková

Když kvetou kaštany, vždy si vzpomenu na naši profesorku fyziky, která nám říkala, že je nejvyšší čas začít se vážně připravovat k maturitě. A když se začnou prodávat jedlé kaštany, vím, že se blíží zima a vánoční trhy. 

Ilustrační foto
Zdroj: Ing. Ludmila Pszczolková

A taky si vzpomenu na Křemílka, jak s Vochomůrkou pekli kaštany a jak jim začaly v peci pukat. To se vám ale určitě nestane, protože asi všichni víme, že se kaštany musí před pečením naříznout (nejlépe na špičce do kříže). To je v podstatě vše, co kaštany potřebují. Někteří doporučují kaštany před naříznutím a pečením namočit do vody, já je ale peču nenamočené. A jsou výborné.

Jsou také velmi zdravé a prospěšné právě na podzim a v zimě – podporují totiž dráhu ledvin a sleziny, což jsou orgány, které vlhkem a zimou trpí. Díky tomu, že pečené kaštany posilují energetickou dráhu sleziny a ledvin, podporují krevní oběh a imunitní systém, působí proti infekcím, zastavují a zmírňují krvácení. Obsahují převážně sacharidy (svou konzistencí připomínají pečené brambory), ale také mnohé minerály – draslík, hořčík, vápník, železo, mangan.

I když to množství není nijak významné, nečekejte na vánoční trhy – tam jsou často kaštany zbytečně ochucené, někdy přepečené a spálené. Upečte si je doma, třeba jako odpolední zobání. Já jsem kaštany pekla na 220 °C přibližně 15 minut, dokud nezačaly pěkně vonět. Je lepší je péct po částech a jíst horké, protože po vychladnutí rychle tvrdnou.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Ing. Ludmila Pszczolková

Autor: Ing. Ludmila Pszczolkovánutriční poradce

S homeopatií jsem se setkala v roce 1995 díky svým dětem, kterým mnohokrát pomohla při potížích závažných i méně vážných. Stala se pro mne nejen léčbou první volby, ale i životní filozofií. Více než 10 let pracuji jako asistent lékaře homeopata. Pacienti, a hlavně mé děti a jejich alergie mě přivedly k otázkám zdravé výživy. V roce 2011 jsem ukončila kurz nutričního poradce a můj přístup ke klientům v nutriční poradně je podobný jako v ambulanci lékaře homeopata - každý člověk je jedinečný, každý potřebuje jiný přístup. A stejně jako lékař homeopat učí své pacienty respektovat své tělo, tak se i já snažím ukázat klientům, že každý člověk podvědomě ví, jakou stravu potřebuje. Potřebujeme se jen znovu naučit to, co jsme už zapomněli – naslouchat svému tělu a vážit si ho. 

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Homeopatická lékařská asociace

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 10.7.2020 08:55

COPYRIGHT © 2010 - 2020 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze