Navigace po stránce

Víte, že ...

Sedmikráska (Bellis perenis) byla ve středověku často používanou rostlinou? V mnoha částech Evropy bylo zvykem mísit šťávu ze sedmikrásek s mlékem a dávat ji štěňatům. Psíci pak nerostli a zůstávali jako mazlíčci, které si paničky dávaly na klín. V homepatii je lékem první volby při poranění hlubokých tkání a po velkých chirurgických výkonech (podáváme v ředění 9 CH 3x denně 5 granulí). Je i výtečným lékem starých dělníků zahradníků, které bolí záda v bederní oblasti a také při poškození páteře u profesionálních řidičů (podáváme v ředění 15 CH 2-3x denně 5 granulí).

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Tip na rychlý oběd – celozrnná rýže s černou čočkou, restovanou cibulí, mrkví a kapií

Autor: Ing. Ludmila Pszczolková

Moc bych si přála, aby vás úvodní obrázek neodradil, protože by to byla velká škoda. Rozhodla jsem se totiž podělit se s vámi o svůj dnešní oběd. 

Ilustrační foto
Zdroj: Ing. Ludmila Pszczolková

Možná fotografie nevypadá tak lákavě, ale věřte, že to bylo moc dobré!

Zbytek celozrnné rýže z včerejšího oběda s černou čočkou – belugou. Jmenuje se stejně jako černý kaviár, protože je mu trochu podobná. Má poměrně hodně kvalitní bílkoviny (v suchém stavu má stejně bílkovin jako hovězí maso s 10 % tuku), ale na rozdíl od živočišných potravin obsahuje cennou vlákninu, antioxidanty, vitaminy skupiny B, železo a hořčík.

A vaří se sama. Stačí propláchnout a vařit přibližně 30 minut v mírně osolené vodě (já solím až nakonec, když už je skoro uvařená).

Nahoru jsem si na olivovém oleji orestovala cibuli na drobné kostičky. Z mrkve jsem škrabkou vyrobila tenké plátky a orestovala jsem je společně s kouskem kapie. Příprava, pokud nepočítám vaření, trvala cca 10 minut a to potěší! 

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Ing. Ludmila Pszczolková

Autor: Ing. Ludmila Pszczolkovánutriční poradce

S homeopatií jsem se setkala v roce 1995 díky svým dětem, kterým mnohokrát pomohla při potížích závažných i méně vážných. Stala se pro mne nejen léčbou první volby, ale i životní filozofií. Více než 10 let pracuji jako asistent lékaře homeopata. Pacienti, a hlavně mé děti a jejich alergie mě přivedly k otázkám zdravé výživy. V roce 2011 jsem ukončila kurz nutričního poradce a můj přístup ke klientům v nutriční poradně je podobný jako v ambulanci lékaře homeopata - každý člověk je jedinečný, každý potřebuje jiný přístup. A stejně jako lékař homeopat učí své pacienty respektovat své tělo, tak se i já snažím ukázat klientům, že každý člověk podvědomě ví, jakou stravu potřebuje. Potřebujeme se jen znovu naučit to, co jsme už zapomněli – naslouchat svému tělu a vážit si ho. 

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Moje arnika léčivá pomocnice

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 25.8.2019 00:06

COPYRIGHT © 2010 - 2019 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze