Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).
Napsali jste nán
- Homeopatie je úžasná léčba! Jako laik se s ní léčím více než 15 let! V současnosti v našem věku 75 let a 70 užíváme Oscillococinum a virózu zvládáme bezvadně!Měli by jej podávat ve všech důchodových zařízeních. Nechápeme, jak lidská hloupost nemá mezí. Němcová Vlastimila
- Můj syn měl v močovém měchýři bakterii, na kterou zabírají pouze jedny ATB podávané do žíly a my jsme se ji zbavili pomoci homeopatie. A na prdíky mu zabraly taky jen homeopatika. Homeopatie není jen placebo.Andrea Záhorcová
- Na bolest v krku nejčastěji používám Phytolaccu decandru a Lac caninum na levostranné bolesti.Adriana Nogová
- Na bolest v krku používám Homeogene, při chycených hlasivkách Homeovox. A samozřejmě na posílení imunity Oscillo.Veronika Moravcová
- Na bolest v krku jako první pomoc volím Homeovox a Oscillo.Radka Široká
Prohřívací čaj na chladné dny
Autor: PharmDr. Jana Strieglerová
S příchodem chladných dnů je dobré více myslet na celkové prohřívání těla. Podporujeme tak imunitní systém a náš organismus je pak odolnější vůči vlivu chladu i bacilů.

Je dobře známo, že potraviny mají termické vlastnosti. Některé jsou prohřívající, jiné ochlazují a některé jsou neutrální. Zima je období, kdy by mělo být do každodenního jídelníčku zařazeno větší množství prohřívajících potravin (např. pohanka, pečená nebo vařená dýně, vařené obiloviny, zeleninové a masové vývary, obilné kaše, kakao, tepelně zpracovaná kořenová zelenina a koření – zázvor, chilli, skořice, kardamom, badyán, hřebíček, pepř, fenykl, kmín).
My se doma rádi prohříváme ovocným kořeněným čajem, který má mnoho variant chutí a možností na dochucení.
Do většího hrnce s vodou (asi tolik, aby vystačilo pro celou rodinu) nakrájím na kousky jablko (někdy i hrušku), přidám hrst sušených šípků, nasušené rakytníkové slupky, nakrájené křížaly, mohou být slupky z jablíček, koření (skořice, badyán, hřebíček), zkrátka cokoliv, co doma najdete a máte rádi. Fantazii se meze nekladou.
Nechám asi 10−15 min. povařit a pak pod pokličkou odstát (čím déle, tím lépe). Často tento čaj vařím večer před spaním, přes noc se luhuje a pak ho ohřátý pijeme ráno k snídani.
Hotový čaj si můžete dle chuti přisladit medem, pampeliškovým nebo jiným sirupem a přidat citronovou šťávu. Lahodný je i bez jakéhokoliv dochucení. Po ránu krásně prohřeje a nastartuje metabolismus a nám se pak lépe vykročí ven do mrazivého dne.
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích