Navigace po stránce

Víte, že ...

Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).

Reklama: Viburcol pro klidné dítě

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Vitamin C – přírodní versus syntetický

Autor: PharmDr. Jana Strieglerová

Na podzim nyní přichází do lékárny stále více zákazníků žádajících přípravky s vitaminem C, protože chtějí posílit imunitu a být celou zimu zdraví. Ano, vitamin C podporuje imunitu a má spoustu dalších tělu prospěšných funkcí. Ovšem není vitamin jako vitamin a je rozdíl mezi přírodní formou a formou syntetickou, tj. uměle vyrobenou v laboratoři. Přírodní vitamin C je látka složená z několika dalších látek. Jednou z jejích složek je i kyselina askorbová. Ale kyselina askorbová není vitamin C! 

Ilustrační foto

Přírodní vitamin C je látka termolabilní, tj. citlivá na vysoké teploty, a ničí se vařením, pasterizací a jakoukoliv tepelnou úpravou. V organismu podporuje funkci imunitního systému a hojení ran, má antioxidační účinky a ochraňuje buňky před oxidačním stresem. Zvyšuje vstřebávání železa. Je to vitamin, který bychom měli do těla dodávat každý den. Nejlépe ovšem formou přirozené a pestré stravy.

Nachází se v ovoci, zelenině, kysaném zelí a jiné kvašené zelenině (pickles) a klíčcích. Právě díky kvašené zelenině (nejlépe doma vyrobené) můžeme zajistit pravidelný přísun vitaminu C po celou zimu.

Vitamin C se vylučuje močí. Tělo si vezme, kolik právě potřebuje, a nadbytek vyloučí ledvinami. Vylučování přírodní formy vitaminu C ledviny nepoškozuje. Ovšem dlouhodobé vylučování vysokých dávek syntetické kyseliny askorbové může ledviny přetížit a může se projevit i tvorbou ledvinových kamenů.

Naši předci na zimu nakládali kysané zelí, kvašáky, sušili ovoce – křížaly, vymačkávali rakytníkovou šťávu, a aby ji dobře uchovali, smíchali ji s medem. Klíčili semínka, protože klíčky obsahují velké množství čerstvých enzymů i vitaminů.

Inspiraci na výrobu domácího kysaného zelí můžete najít ZDE.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

PharmDr. Jana Strieglerová

Autor: PharmDr. Jana StrieglerováFarmaceutka, homeopatka, výživová poradkyně

Od dětství jsem tíhla k přírodě. Jako studentka střední zdravotnické školy jsem si v nemocnici často kladla otázku, jak je možné, že někteří lidé jsou nemocní a jiní zase zdraví. Brzy jsem si uvědomila, že každý je za svůj život a své zdraví zodpovědný. Že jsme prostě takoví, jaký život žijeme, jak jíme, myslíme, jak se hýbeme. Později, jako studentka farmaceutické fakulty jsem dospěla k názoru, že nechci jít cestou chemie a synteticky vyráběných látek. Jsem tedy na cestě přírodního způsobu života, zdravého stravování a přírodní léčby a velmi vděčím náhodě, která mě přivedla k homeopatii. Díky homeopatii je život můj i mojí rodiny mnohem pestřejší, protože když jsme zdraví, můžeme si ho daleko více užívat. Touha po rozšiřování si obzorů přírodní léčby mě dovedla ke studiu výživy. Ráda své zkušenosti s homeopatií předávám dál a homeopatika používám v lékárně i ve své praxi výživového poradce.

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Moje arnika léčivá pomocnice

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 20.8.2018 11:08

COPYRIGHT © 2010 - 2018 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze