Navigace po stránce

Víte, že ...

Víte, že Asparagus (Chřest) je lék na prostatu a ledviny? Dříve homeopaté užívali tinkturu z chřestu na ledvinové kameny. Při akutním zánětu močového měchýře, když nemáte po ruce žádný lék, můžete uvařit čaj z chřestu a petržele, který má účinek na diurézu a může vám pomoci. Kromě působení na zánět močových cest působí lék v homeopatickém ředění také na rýmu, bolesti levého ramene. Tento lék u nás bohužel není v homeopatickém ředění dostupný.

Reklama: Viburcol pro klidné dítě

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Vitamin C – přírodní versus syntetický

Autor: PharmDr. Jana Strieglerová

Na podzim nyní přichází do lékárny stále více zákazníků žádajících přípravky s vitaminem C, protože chtějí posílit imunitu a být celou zimu zdraví. Ano, vitamin C podporuje imunitu a má spoustu dalších tělu prospěšných funkcí. Ovšem není vitamin jako vitamin a je rozdíl mezi přírodní formou a formou syntetickou, tj. uměle vyrobenou v laboratoři. Přírodní vitamin C je látka složená z několika dalších látek. Jednou z jejích složek je i kyselina askorbová. Ale kyselina askorbová není vitamin C! 

Ilustrační foto

Přírodní vitamin C je látka termolabilní, tj. citlivá na vysoké teploty, a ničí se vařením, pasterizací a jakoukoliv tepelnou úpravou. V organismu podporuje funkci imunitního systému a hojení ran, má antioxidační účinky a ochraňuje buňky před oxidačním stresem. Zvyšuje vstřebávání železa. Je to vitamin, který bychom měli do těla dodávat každý den. Nejlépe ovšem formou přirozené a pestré stravy.

Nachází se v ovoci, zelenině, kysaném zelí a jiné kvašené zelenině (pickles) a klíčcích. Právě díky kvašené zelenině (nejlépe doma vyrobené) můžeme zajistit pravidelný přísun vitaminu C po celou zimu.

Vitamin C se vylučuje močí. Tělo si vezme, kolik právě potřebuje, a nadbytek vyloučí ledvinami. Vylučování přírodní formy vitaminu C ledviny nepoškozuje. Ovšem dlouhodobé vylučování vysokých dávek syntetické kyseliny askorbové může ledviny přetížit a může se projevit i tvorbou ledvinových kamenů.

Naši předci na zimu nakládali kysané zelí, kvašáky, sušili ovoce – křížaly, vymačkávali rakytníkovou šťávu, a aby ji dobře uchovali, smíchali ji s medem. Klíčili semínka, protože klíčky obsahují velké množství čerstvých enzymů i vitaminů.

Inspiraci na výrobu domácího kysaného zelí můžete najít ZDE.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

PharmDr. Jana Strieglerová

Autor: PharmDr. Jana Strieglerováfarmaceutka

Od dětství jsem tíhla k přírodě. Jako studentka střední zdravotnické školy jsem si v nemocnici často kladla otázku, jak je možné, že někteří lidé jsou nemocní a jiní zase zdraví. Brzy jsem si uvědomila, že každý je za svůj život a své zdraví zodpovědný. Že jsme prostě takoví, jaký život žijeme, jak jíme, myslíme, jak se hýbeme. Později, jako studentka farmaceutické fakulty jsem dospěla k názoru, že nechci jít cestou chemie a synteticky vyráběných látek. Jsem tedy na cestě přírodního způsobu života, zdravého stravování a přírodní léčby a velmi vděčím náhodě, která mě přivedla k homeopatii. Díky homeopatii je život můj i mojí rodiny mnohem pestřejší, protože když jsme zdraví, můžeme si ho daleko více užívat. Touha po rozšiřování si obzorů přírodní léčby mě dovedla ke studiu výživy. Ráda své zkušenosti s homeopatií předávám dál a homeopatika používám v lékárně i ve své praxi výživového poradce.

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Homeopatická lékařská asociace

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 24.10.2017 07:34

COPYRIGHT © 2010 - 2017 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze