Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).
Napsali jste nán
- Homeopatie je úžasná léčba! Jako laik se s ní léčím více než 15 let! V současnosti v našem věku 75 let a 70 užíváme Oscillococinum a virózu zvládáme bezvadně!Měli by jej podávat ve všech důchodových zařízeních. Nechápeme, jak lidská hloupost nemá mezí. Němcová Vlastimila
- Můj syn měl v močovém měchýři bakterii, na kterou zabírají pouze jedny ATB podávané do žíly a my jsme se ji zbavili pomoci homeopatie. A na prdíky mu zabraly taky jen homeopatika. Homeopatie není jen placebo.Andrea Záhorcová
- Na bolest v krku nejčastěji používám Phytolaccu decandru a Lac caninum na levostranné bolesti.Adriana Nogová
- Na bolest v krku používám Homeogene, při chycených hlasivkách Homeovox. A samozřejmě na posílení imunity Oscillo.Veronika Moravcová
- Na bolest v krku jako první pomoc volím Homeovox a Oscillo.Radka Široká
Vitamin C – přírodní versus syntetický
Autor: PharmDr. Jana Strieglerová
Na podzim nyní přichází do lékárny stále více zákazníků žádajících přípravky s vitaminem C, protože chtějí posílit imunitu a být celou zimu zdraví. Ano, vitamin C podporuje imunitu a má spoustu dalších tělu prospěšných funkcí. Ovšem není vitamin jako vitamin a je rozdíl mezi přírodní formou a formou syntetickou, tj. uměle vyrobenou v laboratoři. Přírodní vitamin C je látka složená z několika dalších látek. Jednou z jejích složek je i kyselina askorbová. Ale kyselina askorbová není vitamin C!

Přírodní vitamin C je látka termolabilní, tj. citlivá na vysoké teploty, a ničí se vařením, pasterizací a jakoukoliv tepelnou úpravou. V organismu podporuje funkci imunitního systému a hojení ran, má antioxidační účinky a ochraňuje buňky před oxidačním stresem. Zvyšuje vstřebávání železa. Je to vitamin, který bychom měli do těla dodávat každý den. Nejlépe ovšem formou přirozené a pestré stravy.
Nachází se v ovoci, zelenině, kysaném zelí a jiné kvašené zelenině (pickles) a klíčcích. Právě díky kvašené zelenině (nejlépe doma vyrobené) můžeme zajistit pravidelný přísun vitaminu C po celou zimu.
Vitamin C se vylučuje močí. Tělo si vezme, kolik právě potřebuje, a nadbytek vyloučí ledvinami. Vylučování přírodní formy vitaminu C ledviny nepoškozuje. Ovšem dlouhodobé vylučování vysokých dávek syntetické kyseliny askorbové může ledviny přetížit a může se projevit i tvorbou ledvinových kamenů.
Naši předci na zimu nakládali kysané zelí, kvašáky, sušili ovoce – křížaly, vymačkávali rakytníkovou šťávu, a aby ji dobře uchovali, smíchali ji s medem. Klíčili semínka, protože klíčky obsahují velké množství čerstvých enzymů i vitaminů.
Inspiraci na výrobu domácího kysaného zelí můžete najít ZDE.
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích