Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Asparagus (Chřest) je lék na prostatu a ledviny? Dříve homeopaté užívali tinkturu z chřestu na ledvinové kameny. Při akutním zánětu močového měchýře, když nemáte po ruce žádný lék, můžete uvařit čaj z chřestu a petržele, který má účinek na diurézu a může vám pomoci. Kromě působení na zánět močových cest působí lék v homeopatickém ředění také na rýmu, bolesti levého ramene. Tento lék u nás bohužel není v homeopatickém ředění dostupný.
Napsali jste nán
- Homeopatie je úžasná léčba! Jako laik se s ní léčím více než 15 let! V současnosti v našem věku 75 let a 70 užíváme Oscillococinum a virózu zvládáme bezvadně!Měli by jej podávat ve všech důchodových zařízeních. Nechápeme, jak lidská hloupost nemá mezí. Němcová Vlastimila
- Můj syn měl v močovém měchýři bakterii, na kterou zabírají pouze jedny ATB podávané do žíly a my jsme se ji zbavili pomoci homeopatie. A na prdíky mu zabraly taky jen homeopatika. Homeopatie není jen placebo.Andrea Záhorcová
- Na bolest v krku nejčastěji používám Phytolaccu decandru a Lac caninum na levostranné bolesti.Adriana Nogová
- Na bolest v krku používám Homeogene, při chycených hlasivkách Homeovox. A samozřejmě na posílení imunity Oscillo.Veronika Moravcová
- Na bolest v krku jako první pomoc volím Homeovox a Oscillo.Radka Široká
Co dnes uvařit? Zpracujte si zeleninu, vykouzlíte skvělou omáčku!
Autor: PharmDr. Jana Strieglerová
Co mám stále vařit?! Již téměř měsíc mají děti prázdniny, mnozí rodiče jsou s nimi doma a mají jeden velký kolotoč: uvařit, uklidit, pracovat, jak zabavit děti... Co se týče vaření, pomalu již dochází nápady. Inspirujte se od PharmDr. Jany Strieglerové.

Zdroj: Shutterstock
Zpracujte zeleninu a zavařte si skvělou omáčku plnou vitamínů!
Do velkého hrnce nakrájím velké množství cibule a na rostlinném oleji ji do sklovata opražím. Pak přidávám zeleninu nakrájenou na kostky – cukety, rajčata (spařená a oloupaná), patisony, dýni, červenou řepu, česnek, zelené natě (petrželku, celerovou nať, bazalku, tymián, ap.). Lze použít i sušené bylinky. Vše vařím do měkka a pak tyčovým mixérem rozmixuji do hladka. Ochutím pouze solí a bylinkami. Chuť skvěle podtrhne, pokud nechám vyvařit několik bobkových listů a nové koření.
Výslednou omáčku plním do sklenic a pasterizuji na 100 °C asi 30 min. Po zavaření otáčím sklenice víčkem dolů, aby se víčko dobře zatáhlo. Používám jak větší sklenice (pro rodinné jídlo), tak malé skleničky – pro jednoho (bereme si do práce na oběd).
Množství jednotlivé zeleniny různě kombinuji podle toho, co mám doma k dispozici. Když přidám více rajčat a červenou řepu, je výsledná omáčka krásně červená. Každá dávka se podaří barevně i chuťově vždy trochu jinak.
Omáčky lze použít k jakékoliv příloze (k bramborám, rýži, těstovinám, atd.).
Obměnou je přídavek luštěniny, nejlépe fazolí. Ty je potřeba předem namočit a uvařit v čisté vodě zvlášť. Uvařené fazole přidáváme do hotové omáčky. Omáčku s luštěninou je třeba zavařovat delší dobu a na vyšší teplotu.
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích