Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).
Napsali jste nán
- Homeopatie je úžasná léčba! Jako laik se s ní léčím více než 15 let! V současnosti v našem věku 75 let a 70 užíváme Oscillococinum a virózu zvládáme bezvadně!Měli by jej podávat ve všech důchodových zařízeních. Nechápeme, jak lidská hloupost nemá mezí. Němcová Vlastimila
- Můj syn měl v močovém měchýři bakterii, na kterou zabírají pouze jedny ATB podávané do žíly a my jsme se ji zbavili pomoci homeopatie. A na prdíky mu zabraly taky jen homeopatika. Homeopatie není jen placebo.Andrea Záhorcová
- Na bolest v krku nejčastěji používám Phytolaccu decandru a Lac caninum na levostranné bolesti.Adriana Nogová
- Na bolest v krku používám Homeogene, při chycených hlasivkách Homeovox. A samozřejmě na posílení imunity Oscillo.Veronika Moravcová
- Na bolest v krku jako první pomoc volím Homeovox a Oscillo.Radka Široká
Zlatý polibek indiánského slunce
Autor: Mgr. Andrea Dovalová
Patří k sladkému létu a svou barvou připomíná paprsky prázdninového slunce. Možná i pro její zlatou barvu si KUKUŘICE tolik vážili indiáni.

Používali ji k přivolávání deště – rozhazování kukuřičného pylu mělo zabezpečit, že se rozprší. Rudé kukuřičné klasy zapálené před obydlím rodící ženy měly zaručit lehký průběh porodu. Kukuřičné klasy svázané do kytic zavěšené v blízkosti zrcadla prý zabezpečí domácnosti dostatek štěstí a harmonii. Jedna mayská legenda praví, že „ta, co vdechuje život“, matka-bohyně Ixmucane, neboli „babička bohyně kukuřice“, byla pověřena kukuřici rozdrtit a vyrobit těsto, ze kterého bylo stvořeno lidské tělo.
V Mexiku indiáni pěstovali kukuřici už před 5 000 lety. Na naše území se pravděpodobně dostala díky Romům z oblasti Balkánu.
O kukuřici se dlouho tradovalo, že je nezdravá a že se z ní tloustne. Ale je to pravda? Zrna zlatých klásků obsahují asi 70 % vody. V sušině se nacházejí sacharidy, bílkoviny, vláknina, vitamíny a minerály. Mnohé z prospěšných látek obsažených v kukuřici pomáhají detoxikovat. S tím tloustnutím to tedy bude asi trochu jinak. Bylináři tvrdí, že dokonce pomáhá hubnout – čistí totiž střeva a zbavuje toxinů.
Proč si kukuřici dopřát?
Obsahuje hodně draslíku, mangan, měď, nikl, jod, selen, zinek. Z vitamínů vitamin A, C, E a vitaminy skupiny B. Právě díky obsahu těchto důležitých látek kukuřice pomáhá lépe se vyrovnat se stresem, působí proti srdeční arytmii a svalovým křečím. Posiluje činnost mozku a intelekt, má příznivé účinky na nervovou soustavu. Snižuje hladinu špatného cholesterolu, pozitivně ovlivňuje plodnost a pomáhá udržovat vyrovnanou hladinu hormonů. Posiluje vlasy a zkrášluje pleť. Podporuje trávení, čistí střeva a detoxikuje.
Kukuřici všem!
Pro předškolní, školní a dospívající děti jsou sladké klásky zdrojem energie a potřebných látek pro zdravý tělesný i duševní vývin. Dospělí si zas křupáním „indiánského zlata“ zabezpečí stálou vitalitu, pevné nervy a odolný imunitní systém. Těhotné maminky ocení obsah hořčíku v kukuřičných kláscích – hořčík pomůže předcházet předčasným stahům dělohy i křečím.
Pro dámy, které chtějí být štíhlé, ale i pro všechny, kdo potřebují vyčistit močové ústrojí, nebo je trápí dna a revmatismus, může být užitečný NÁLEV z kukuřičných čnělek: 5 gramů kukuřičných čnělek přelijeme šálkem vařící vody a necháme 15 minut louhovat. Poté scedíme a pijeme obden.
Pochutnejme si s indiány
Konzumace kukuřice může být velmi pestrá. Používá se vařená, grilovaná či v podobě popcornu. Z mouky se připravují různé placky, sušenky, pizza nebo chléb. Kukuřičné lupínky chutnají snad všem dětem, ale konzumovat by je měli i dospělí. Dle názoru bylináře Jiřího Bodláka postačí denně hrst lupínků a selen, který obsahují, pomůže předcházet rakovině prsu, plic a konečníku.
Abychom se vyhnuli geneticky modifikované kukuřici, přikloňme se raději k biokvalitě, nebo si zjistěme zemi jejího původu a vyberme tu, kde není povoleno pěstování geneticky modifikovaných potravin.
Jak vařit zlaté klásky?
Názory se různí – někdo kukuřici vaří dlouho, někdo ve slané vodě. V naší rodině se traduje postup, který zatím nikdy nezklamal: Klásky vložíme do studené vody a dáme vařit. Po dosažení teploty varu vaříme na mírném ohni ještě asi 10 minut. Klásky solíme až na talíři, a když jsme hodně mlsní, přidáme i tenký plátek másla. Je zábavné sledovat, jak máslo na horké kukuřici taje. Toto pozorování zároveň na chvíli zabaví děti, které se tak na kukuřici začnou vrhat, až trochu vychladne.
K prázdninám u nás doma patří oběd venku na zahrádce. A kukuřice na talíři nesmí chybět! Naučila jsem děti jíst klásky k hlavnímu jídlu. Máme různé oblíbené verze:
- jasmínová rýže, špenát, kukuřice;
- rýže natural, pečená zelenina, kukuřice;
- těstoviny, pesto z cukety a bazalky, grilovaná zelenina, kukuřice;
- pečené batáty, brambory, květák, kukuřice.
Možností zdravého letního mlsání je spousta. Zlaté klásky jsou jedním z nich, proto na ně nezapomínejme a odměnou nám bude zdraví, síla a dobrá nálada.
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích