Navigace po stránce

Víte, že ...

Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

"Prázdninové" plněné brambory

Autor: Mgr. Andrea Dovalová

Prázdniny a vaření. Noční můra všech maminek. Zejména těch, které vaří dětem i po dobu školního roku. A tak rády bychom se od plotny vzdálily alespoň v létě…

Ilustrační foto
Zdroj: Mgr. Andrea Dovalová

O prázdninách připravuji raději osvědčená a rychlá jídla, která nám všem chutnají. Bohužel, těch, které akceptují všechny děti, není tolik, aby jídlo bylo každý den jiné. A když nám hodní známí doručí několik cuket či brambory ze zahrádky, přijde na řadu improvizace.

Potřebujeme:
nové brambory (počet podle množství strávníků),
uvařenou rýži (nebo pohanku),
uvařenou červenou čočku (můžeme vařit společně s rýží),
cibuli,
česnek,
olivový olej,
sůl, pepř, čerstvé bylinky, koření,
menší cuketu.

Postup: Brambory umyjeme houbičkou, slupku nemusíme loupat. Překrojíme je na poloviny, vydlabeme co nejvíc, aby byly dřív upečené. Potřeme olivovým olejem, osolíme, můžeme zakápnout trochu shoyu a dáme na pečicím papíru péct. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a přidáme ji k rýži, čočce a nastrouhané cuketě. Směs dochutíme oblíbeným kořením (nám chutná například čerstvé oregano) a česnekem. Když jsou brambory napůl měkké, do každého důlku v bramboře vložíme hromádku náplně a dáme dopéct. Brambory jsou hotové, když se na vrchu náplně udělá krusta.

 

A co s vydlabaným zbytkem brambor? Smícháme s olivovým olejem, solí, kořením a dáme také péct. O tyto „chipsy“ se u nás téměř svedla bitva.

Brambory chutnají výborně s čerstvým salátem.

  • Tip: Pečené brambory jsou vhodné při celiakii, alergii na vejce a mléko, při intoleranci laktózy i pro vegany.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Mgr. Andrea Dovalová

Autor: Mgr. Andrea Dovalovákoordinátor sociálních sítí, autorka článků, učitelka

Andrea je "duší" sociálních sítí Světa homeopatie. Jejich prostřednictvím je s Vámi každý den. Sdílí na nich vše, co se děje ve Světě homeopatie, ale i v dalších oblastech zdravého životního stylu. Naše čtenáře velmi inspiruje. Nejvíce čerpá ze svých životních zkušeností. Andrea je učitelkou (velmi kreativní), svou pozornost už několik let věnuje téměř výlučně svým čtyřem dětem. Zajímá ji zdravé stravování, sama vymýšlí originální recepty, kombinuje suroviny zdánlivě neslučitelné a vytváří z nich neuvěřitelné dobroty. O mnohé z nich se s Vámi ráda podělí. Má ráda ekologii, soběstačnost a nezávislost, miluje hudbu a přírodní tanec. Věnuje se různým výtvarným technikám.

"Díky svým dětem jsem se naučila zaměřit se více na to, jaké léky nám nabízí příroda. Už několik let v naší rodině používáme preventivně i léčebně bylinky, homeopatii, aromaterapii..."

 

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Homeopatická lékařská asociace

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 23.10.2019 02:13

COPYRIGHT © 2010 - 2019 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze