Navigace po stránce

Víte, že ...

Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Jak vyhladovět kvasinky?!

Autor: Mgr. Andrea Dovalová

Z dotazů z poradny se zdá, že se roztrhl pytel s gynekologickými záněty. Na našich stránkách v textu MUDr. Kateřiny Formánkové najdete podrobná doporučení na vhodné homeopatické léky, výživová doporučení i další osvědčené postupy k léčbě zánětu.

Ilustrační foto

První myšlenka, která nás napadá při kvasinkové infekci, je „jím hodně sladkého, musím omezit čokoládu“. Pak nám někdo sdělí, že bychom neměly ani moc sladké ovoce, kontrolujeme složení kečupu, hořčice, bujónu, který přidáváme do polévky – a vida! Cukr je všude! Řekneme si – to nevadí, bez kečupu a dalších pochutin to přece zvládneme! Několik dní to jde, ale chuť na sladké nás začne pronásledovat. První týdny cyklu to ještě „dáváme“, stačí nám i „čokonáhražky“, například tahini s kakaem a sladem, ale s blížící se menstruací chuť roste a někdy to bez kousku čokolády nejde.

Co tedy jíst můžeme a co ne?

Obecně se při kvasinkové infekci nedoporučuje konzumace již zmíněného cukru – sušenky, čokoláda, všechny výrobky s obsahem cukru. Omezit bychom měly i množství medu. Z ovoce nejsou vhodné banány, hroznové víno, mandarinky, broskve (samozřejmě ani kompoty), sladké marmelády, džusy. Pozor dejme na bílou mouku, kynuté pečivo i obyčejné bílé těstoviny. Ze sýrů se vyhýbejme plísňovým i zrajícím sýrům.

Vždyť nemůžeme nic???

Naopak, je toho hodně, co nám prospěje: syrová zelenina a zeleninové saláty, z ovoce křupejme jablíčka a hrušky, grepy a citrony. Neslazené jogurty, zakysané mléčné výrobky, tvaroh, vejce a ryby určitě obohatí jídelníček a doplní potřebné minerály i sílu potřebnou k zvládnutí zánětu. Z obilovin si vybírejme celozrnné, nekynuté výrobky, rýži vařme raději neloupanou, vhodné jsou i další obiloviny (pohanka, jáhly atd.). Z koření nám bude chutnat skořice, oregano, pažitka, šalvěj, majoránka i tymián. A nezapomínejme ani na semínka a oříšky.
Naši plnou pozornost si zaslouží největší nepřátelé candidy (kvasinek) – kysané zelí, česnek, cibule, pórek, ředkev a bílý jogurt.

Určitě vás napadá i dotaz – JAK DLOUHO mám držet dietu? Mnozí mluví o třech až šesti měsících. Schůdnou cestou by mohla být verze ne úplně striktního dodržování diety, ale pamatovat na většinu doporučení a vnést je do každodenního fungování, které uplynutím půl roku neskončí.

Mlsání bez cukru?

Co ale dělat, když blízcí čekají na domácí pečené dobrůtky. Péct jen pro ně a pak se na ně dívat asi není moc příjemná vize… Zkusme tedy připravit mlsání bez cukru. Pokud můžeme, nahradíme cukr medem. Pokud z nějakého důvodu med nesmíme, použijeme rýžový slad, rýžový sirup, ječný slad nebo povařené sušené švestky.

Podobnou situaci jsem řešila i u nás. Plánovala jsem odpoledne s kamarádkami. Nemohla jsem cukr a kamarádky měly také omezení: jedna bez lepku (i když nemá celiakii) a druhá bez mléka. Napéct jsem něco potřebovala, a tak vznikly naše první muffiny bez lepku, cukru a mléka. A navíc jsou i bez vejce!

Potřebujeme:
0,7 dl olivového oleje
2 dl rýžového sirupu
2,5 dl rýžového mléka (nebo vody)
2 PL kakaa (nebo karobu)
1 hrníček kukuřičné mouky
1 hrníček kokosové mouky (strouhaný kokos rozmixujeme na hladkou mouku)
1 hrníček ovesné mouky (rozmixované jemné ovesné vločky – v případě celiakie použijeme ovesné vločky bez lepku; ve zdravých výživách je seženete)
kypřící prášek do pečiva

Postup:
Sirup, olej, mléko našleháme šlehačem, postupně přidáme smíchané suché ingredience. Pečeme ve formičkách na muffiny nebo v bábovkové formě.

  • TIP: Muffiny můžeme naplnit lžičkou marmelády bez cukru a navrchu posypat nasekanými ořechy.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Mgr. Andrea Dovalová

Autor: Mgr. Andrea Dovalovákoordinátor sociálních sítí, autorka článků, učitelka

Andrea je "duší" sociálních sítí Světa homeopatie. Jejich prostřednictvím je s Vámi každý den. Sdílí na nich vše, co se děje ve Světě homeopatie, ale i v dalších oblastech zdravého životního stylu. Naše čtenáře velmi inspiruje. Nejvíce čerpá ze svých životních zkušeností. Andrea je učitelkou (velmi kreativní), svou pozornost už několik let věnuje téměř výlučně svým čtyřem dětem. Zajímá ji zdravé stravování, sama vymýšlí originální recepty, kombinuje suroviny zdánlivě neslučitelné a vytváří z nich neuvěřitelné dobroty. O mnohé z nich se s Vámi ráda podělí. Má ráda ekologii, soběstačnost a nezávislost, miluje hudbu a přírodní tanec. Věnuje se různým výtvarným technikám.

"Díky svým dětem jsem se naučila zaměřit se více na to, jaké léky nám nabízí příroda. Už několik let v naší rodině používáme preventivně i léčebně bylinky, homeopatii, aromaterapii..."

 

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Homeopatická lékařská asociace

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 9.12.2019 17:24

COPYRIGHT © 2010 - 2019 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze