Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).
Napsali jste nán
- Slaďoučké cucací tabletky Homeogene jsou jednoznačnou volbou při začínající bolesti v krku.Kamila Paurová
- Staphysagria na řezné rány funguje skvěle.Andrea Wesolá
- S homeopatií jako takovou mám jen dobré zkušenosti. Vždy pomohla dětem i mně. Díky za ni.Kateřina Dandová
- Rhus mi vždycky pomohl při bolavých zádech. Nedám na něj dopustit.Lenka Černá
- Ruta mě zachránila před operací karpálů.Miroslava Maliňáková
Rakovina z masa? Ne tak rychle!
Autor: Mgr. Margit Slimáková, Ph.D.
Z dnešních blogů nás zaujal článek PharmDr. Margit Slimákové, která reaguje na vyhlášení WHO ohledně konzumace masa. Prospívá maso – anebo neprospívá? Paní Slimáková ve svém textu rozlišuje, zda konzumujeme maso z velkochovů, anebo upřednostňujeme maso od farmářů. Vyjadřuje se k množství zkonzumovaného masa i podávání uzenin dětem ve školních a předškolních zařízeních...

Zdroj: Freeimages
Jak je možné, že maso, které po tisíciletí naši předci lovili a jedli, je právě obviněno z nejděsivějšího onemocnění současnosti?
Konzumace párků a uzenin může způsobovat rakovinu stejně jako užívání alkoholu nebo cigaret. Tak zní jedno z tvrzení, se kterými se právě setkáváme v českých i světových sdělovacích prostředcích. Jsou problémem uzeniny, nebo maso vůbec? Antropologové se převážně shodují na teorii, že maso bylo po většinu lidské historie pravidelnou součástí jídelníčku; podle jedné z nejrozsáhlejších výživových studií mělo být dokonce stálou součástí stravy těch nejzdravějších národů světa.
Co když je maso v pořádku a problém je jen v nás?
Podle Dr. Westona Price, který na počátku minulého století zrealizoval epidemiologickou studii sledující vliv výživy na zdraví obyvatel z odlehlejších částí světa, byly nejzdravější takové národy, které se živily původní stravou založenou na mase včetně vnitřností a vývarů z kostí, na rybách anebo na čerstvém mléce. Jak je možné, že dnes má konzumace masa, resp. masných výrobků znamenat zvýšení rizika rakoviny? Co jsme s masem provedli?
Typický spotřebitel, typické maso
Nevím o studii, která by prokázala zdravotní riziko konzumace kvalitního bio masa zvířat, která byla krmena kvalitní přirozenou stravou. Studie, které jsou dnes realizovány, sledují typické spotřebitele, kteří konzumují typické maso a masné výrobky. Ty pocházejí ze zvířat z konvenčního chovu se základem stravy v geneticky modifikované sóji s občasným vylepšením antibiotickou anebo dokonce hormonální terapií (v USA v podstatně vyšší míře než v EU).
Nekvalitní krmivo a nadměrné terapie?
Pan ministr Jurečka je první z nejvyšších politiků, kdo řekl, že krmení zvířat rozhoduje o kvalitě jejich produktů, a naznačil, že bio je bezpečnější. Už neřekl, že naprostá většina masa v Česku nedosahuje bio kvality a že zvířata chovaná konvenčně si „dopřávají“ zejména geneticky modifikovanou sóju z Jižní Ameriky, jinými slovy nejedí zdravě.
Maso, které prospívá
Po tisíciletí naši předci lovili a jedli maso, které bylo jen minimálně nebo vůbec tepelně upravené a které nebylo průmyslově zpracované. Živili se masem zvířat, která se pohybovala v přírodě a krmila se stravou, která je jim přirozená.
Maso úplně jiné kvality
Naprostá většina masa a masných výrobků, které jsou dnes běžně dostupné a které konzumujeme, je kvalitativně zcela mimo zdravý rámec. Zvířata v konvenčních chovech jsou běžně vykrmována stravou, která není přirozená a která obsahuje geneticky modifikovanou sóju polévanou potenciálně karcinogenním RoundUpem. Žijí v nezdravých nepřirozených podmínkách, kvůli kterým jsou opakovaně nemocná a vyžadují terapie léčivy. Maso konvenčně chovaných zvířat může obsahovat méně prospěšných živin (např. omega-3 mastných kyselin) a více riskantních reziduí z nezdravé stravy. Celou další kapitolou je potom způsob zpracování masa a jeho další vysoce průmyslové úpravy, jako třeba slepování masa směsí krve a bakterií.
Dopřejme dětem zdravou míru karcinogenu
Zdravou míru karcinogenních potravin pro děti požaduje prezident Asociace školních jídelen Michal Maláta. Podle něj by se měly uzeniny ve zdravé míře v jídelnách zachovat. S tímto doporučením jednoznačně nesouhlasím. Češi se masem přejídají a zdravotní rizika přejídání jsou jasně měřitelná:
„Každý Čech sní průměrně téměř 79 kilogramů masa za rok, což je téměř dvojnásobek průměrné spotřeby ve světě.“
„Výskyt nádoru tlustého střeva a konečníku (kolorektální karcinom, který Světová zdravotnická organizace spojuje s konzumací masa) u nás stoupl v posledních dvaceti letech téměř na trojnásobek. Dnes je druhým nejčastějším zhoubným nádorem v České republice. A v Evropě s tímto onemocněním rovnou vedeme‘.“
Celý článek si můžete přečíst zde: BLOG MARGIT SLIMÁKOVÉ
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích