Navigace po stránce

Víte, že ...

Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Lehký cizrnový oběd

Autor: Mgr. Andrea Dovalová

Prázdniny jsou skvělá věc. Máme více času být spolu - chodit ven, číst si, jíst... Právě jídlo se někdy stává kamenem úrazu - někomu nechutná tohle, druhý by chtěl zase něco jiného. A tak se pokoušíme najít kompromis. Zkušené maminky už "VÍ", jak najít cestu ke spokojeným dětem i plným žaludkům.

Ilustrační foto

Dnes měly děti chuť na cizrnu na kyselo či na smetaně. Upřímně nevím, jaký název tomuto jídlu dát. U babičky na Slovensku se tomu říká "prívarok". Smetanu doma nemám - používám ovesnou nebo rýžovou. Z takovýchhle "spižírnových" deficitů se pak rodí zajímavé vynálezy! Oběd se povedl, dostala jsem od dětí pochvalu jakou už dlouho ne!

Potřebujeme:
cizrnu, kterou si předem namočíme a uvaříme v tlakovém hrnci
cibuli
kousek květáku
kousek lilku
jednu menší petržel
olivový olej
koření - bobkový list, černý pepř celý, nové koření celé, mletý česnek
trochu umeocta
kukuřičnou mouku (nejlépe bio)

Postup:
Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, nakrájený květák, lilek i petržel a hned osolíme. Podlijeme horkým vývarem z cizrny a přidáme bobkový list, pepř a nové koření. Když je zelenina měkká, bobkový list vyjmeme,. Vyjmout můžeme i zbylé koření, ale když ho v hrnci necháme, nevadí,  jídlo bude mít výraznější chuť. Měkkou zeleninu i s trochou uvařené cizrny nahladko rozmixujeme. Do rozmixované směsi přidáme uvařenou cizrnu, trochu cizrnového vývaru a pokud je potřeba, zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou ve trošce vody. Necháme projít varem, dochutíme mletým česnekem a umeoctem. Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem. Můžeme přidat i vajíčko či opečené tofu, případně vymyslet úpně novou kombinaci.

  • TIP: Takto připravená cizrna je vhodná při bezlepkové dietě, při intoleranci laktózy, alergii na mléčnou bílkovinu i na vaječný bílek.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Mgr. Andrea Dovalová

Autor: Mgr. Andrea Dovalovákoordinátor sociálních sítí, autorka článků, učitelka

Andrea je "duší" sociálních sítí Světa homeopatie. Jejich prostřednictvím je s Vámi každý den. Sdílí na nich vše, co se děje ve Světě homeopatie, ale i v dalších oblastech zdravého životního stylu. Naše čtenáře velmi inspiruje. Nejvíce čerpá ze svých životních zkušeností. Andrea je učitelkou (velmi kreativní), svou pozornost už několik let věnuje téměř výlučně svým čtyřem dětem. Zajímá ji zdravé stravování, sama vymýšlí originální recepty, kombinuje suroviny zdánlivě neslučitelné a vytváří z nich neuvěřitelné dobroty. O mnohé z nich se s Vámi ráda podělí. Má ráda ekologii, soběstačnost a nezávislost, miluje hudbu a přírodní tanec. Věnuje se různým výtvarným technikám.

"Díky svým dětem jsem se naučila zaměřit se více na to, jaké léky nám nabízí příroda. Už několik let v naší rodině používáme preventivně i léčebně bylinky, homeopatii, aromaterapii..."

 

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Moje arnika léčivá pomocnice

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 28.5.2020 06:15

COPYRIGHT © 2010 - 2020 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze