Navigace po stránce

Víte, že ...

Sedmikráska (Bellis perenis) byla ve středověku často používanou rostlinou? V mnoha částech Evropy bylo zvykem mísit šťávu ze sedmikrásek s mlékem a dávat ji štěňatům. Psíci pak nerostli a zůstávali jako mazlíčci, které si paničky dávaly na klín. V homepatii je lékem první volby při poranění hlubokých tkání a po velkých chirurgických výkonech (podáváme v ředění 9 CH 3x denně 5 granulí). Je i výtečným lékem starých dělníků zahradníků, které bolí záda v bederní oblasti a také při poškození páteře u profesionálních řidičů (podáváme v ředění 15 CH 2-3x denně 5 granulí).

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Lahodné lněnky

Autor: PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.

Dnes se mi podařilo něco úžasného, tak se o to s vámi musím hned podělit. Již před časem jsem se zamilovala do raw sušenek, jmenují se lněnky. Potíž je v tom, že na mých trasách za prací je mají jen v Praze, prodávají se z chlazeného pultu, není tedy ani jednoduché si je objednat přes internet a v neposlední řadě – nejsou zrovna nejlevnější.

Ilustrační foto
Zdroj: PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.

Dnes ráno jsem zcela náhodou narazila na recept na „ovocné kůže“. Zaujal mě ten název, tak jsem si článek přečetla a záhy jsem zjistila, že se jednalo o to, jak se dá využít zbytek ovoce, nebo přemíra úrody, apod. Ovoce se rozmixuje a rozetře na pečící papír a suší. V hlavě mi okamžitě problesklo „moje lněnky“! A hned jsem se do nich dala.

V mrazáku mám ještě zbytky úrody švestek, čerstvého ovoce je teď dost, takže na koláč a do knedlíků dávám jiné, navíc za chvíli budou nové švestky, tak co s nimi. Švestky jsem rozmixovala (používám přístroj Miomat, program RawMilk, který zahřeje potraviny maximálně na 42 stupňů). Zcela určitě by se dalo ovoce rozmixovat i tyčovým mixérem. Přidala jsem dvě malé rebarbory - potřebovala jsem tu svou na zahradě trochu prořezat. Do rozmixované směsi jsem nasypala semínka – lněné semínko, chia semínko, slunečnici, sezam. Semínek jsem použila opravdu dost, aby směs zhoustla. Dále jsem přidala skořici a datlový sirup. Směs lze ochutit také medem nebo jiným přírodním sirupem, z koření by se dal dle vůně a chuti použít např. kardamon nebo muškátový oříšek.

Vzniklou směs jsem rozetřela na plech s pečícím papírem. Sušení je možné v troubě, buď horkovzdušné, nebo elektrické, maximálně na 45 stupňů. Sušit můžete i v sušičce potravin, to jsem také vyzkoušela. Pokud máte kulatou sušičku, stačí pečící papír prostříhat.

Výsledek je úžasný! Originální lněnky jsou sice pásky zatočené dokola, zatímco ty své jsem nakrájela na čtverečky, ale chuť je stejná. Pokud máte nějaké zbytkové ovoce – jablka, meruňky, švestky, blumy - doporučuji vám tento recept vyzkoušet. Já jdu teď mlsat, nejspíš se jich dneska přecpu☺

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.

Autor: PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.fyzioterapeutka

 Jsem tělem i duší fyzioterapeut, který od roku 2005 rozšířil paletu svých možností v terapii o homeopatii. Mám velkou radost z toho, že mohu své děti a okolí často ušetřit užívání klasické medicíny a naopak podpořit "samoléčitelské" schopnosti, které jsou schované v každém z nás. V praxi se věnuji také předpisu tělesné zátěže u pacientů s obezitou a vzdělávání fyzioterapeutů.

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Homeopatická lékařská asociace

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 25.8.2019 00:50

COPYRIGHT © 2010 - 2019 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze