Navigace po stránce

Víte, že ...

Víte, že Asparagus (Chřest) je lék na prostatu a ledviny? Dříve homeopaté užívali tinkturu z chřestu na ledvinové kameny. Při akutním zánětu močového měchýře, když nemáte po ruce žádný lék, můžete uvařit čaj z chřestu a petržele, který má účinek na diurézu a může vám pomoci. Kromě působení na zánět močových cest působí lék v homeopatickém ředění také na rýmu, bolesti levého ramene. Tento lék u nás bohužel není v homeopatickém ředění dostupný.

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Zásady zdravého hubnutí V. díl - Chemie v jídle

Autor: Ing. Ludmila Pszczolková

Možná by se mohlo zdát, že chemie v potravinách a nápojích s hubnutím nemá moc společného. Metabolismus je složitý mechanismus. Energii a výživné látky, které dostává organismus v jídle, dokáže přeměnit a použít při práci svalů, nervů a cév na miliony neuvěřitelně náročných a jemných procesů, bez kterých by nemohl fungovat žádný systém v našem těle.

Ilustrační foto
Zdroj: Lucie Nestrašilová

Myslím si, že kdybychom si toto uvědomovali každý den a při každém otevření lednice nebo spíže, pak by nás ani nenapadlo naložit si na talíř dietní párky nebo si dát talíř instantní polévky.

Z toho, co doslova strčíme do úst, žije a dýchá každičká buňka v našem těle.

K tomu, aby mohla buňka efektivně pracovat, musí mít i kvalitní „topivo“. Jen metabolismus, který dobře a efektivně spaluje, může pomoci ke zdravému hubnutí.

Pokud bychom chtěli vyjmenovat potraviny, které obsahují nejvíce chemických aditiv, tak to budou jednoznačně polotovary, uzeniny, ochucené nápoje, sladkosti a slané pochoutky a trvanlivé potraviny. Všechny uvedené potraviny jsou navíc bohaté na skryté tuky nebo jsou zbytečně přeslazené či přesolené. Potravina, které dodá tělu opravdovou energii, nemusí být ani trvanlivá, ani obarvená, ani chuťově nijak zvýrazněná.

Tím, že kupujeme jídla, která obsahují aditiva, dovolujeme výrobcům, aby nás vědomě a cíleně obelhávali, a ještě jim za to platíme. Chemie v potravinách přetěžuje ledviny, játra, cévní systém, vyvolává alergie, je příčinou bolestí hlavy, podráždění trávicího ústrojí, kůže, překyselení, zvýšení nebo snížení krevního tlaku, zvyšuje hyperaktivitou dětí, může být jednou z příčin vzniku rakovinného bujení a celé řady dalších potíží.

Zdravá, čistá potravina je „čitelná“ – víte, co jíte, nemusíte nic složitě studovat, nemusíte volit mezi „éčky“ z třetí, čtvrté nebo páté skupiny. Vařte z ovoce, zeleniny, masa, vajec, mléka, pečte si buchty z mouky, jako to dělávaly naše babičky, zkuste si upéct vlastní chléb a místo s „taveňákem“ si ho dejte s máslem.

Samozřejmě to vše vyžaduje čas, ale je to čas věnovaný našemu zdraví a zdraví naší rodiny. A to je k nezaplacení.

Nebyla bych to já, kdybych si nepřisadila a nezmínila se o potravinových doplňcích, které zrychlují metabolismus, zmírňují chuť na sladké i celkovou chuť k jídlu ať do té míry, že vám bude stačit jedno jídlo denně a pak jen chutné koktejly. Ráda se seznámím s někým, kdo takto zhubnul, váhu si udržel a měl v pořádku jaterní testy. V lepším případě je to jen o penězích, v horším případě o zdraví. O vašem zdraví. Ne o zdraví toho, kdo přípravky vyrábí nebo prodává. Tomu je vaše zdraví absolutně ukradené. Všechno, co k hubnutí potřebujete, najdete v normálních zdravých potravinách, v pohybu na čerstvém vzduchu a v objetí toho, kdo vás má rád. Miluji výrok pana Jaroslava Duška o reklamách – reklama, to je opakovaný klam – prostě re-klama.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Ing. Ludmila Pszczolková

Autor: Ing. Ludmila Pszczolkovánutriční poradce

S homeopatií jsem se setkala v roce 1995 díky svým dětem, kterým mnohokrát pomohla při potížích závažných i méně vážných. Stala se pro mne nejen léčbou první volby, ale i životní filozofií. Více než 10 let pracuji jako asistent lékaře homeopata. Pacienti, a hlavně mé děti a jejich alergie mě přivedly k otázkám zdravé výživy. V roce 2011 jsem ukončila kurz nutričního poradce a můj přístup ke klientům v nutriční poradně je podobný jako v ambulanci lékaře homeopata - každý člověk je jedinečný, každý potřebuje jiný přístup. A stejně jako lékař homeopat učí své pacienty respektovat své tělo, tak se i já snažím ukázat klientům, že každý člověk podvědomě ví, jakou stravu potřebuje. Potřebujeme se jen znovu naučit to, co jsme už zapomněli – naslouchat svému tělu a vážit si ho. 

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Moje arnika léčivá pomocnice

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 15.7.2019 23:00

COPYRIGHT © 2010 - 2019 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze