Navigace po stránce

Víte, že ...

Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Domácí müsli tyčinky

Autor: PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.

Přestože recept na zdravou pochoutku typu müsli tyčinek již na stránkách Světa homeopatie je, těchto dobrot a jejich obdob není nikdy dost! Proto i já se přidávám se svou troškou (víkendové zkušenosti) do mlýna.

Ilustrační foto
Zdroj: Radana Poděbradská

Jelikož jsem dnes našla v naší spižírně banány, které byly zralé tak akorát na snězení, ale nikdo zrovna neměl chuť, řekla jsem si: "Co takhle zkusit müsli tyčinky?" Mám je ráda, ale po pár neblahých zkušenostech jejich nákupu v obchodu jsem se jich vzdala.

Zabrouzdala jsem na internetu a dala pár receptů dohromady. Ořechy u nás nepřipadají v úvahu, malý je na ně alergický, rozinky nemá u nás rád nikdo, tak jsem modifikovala. Mohu napsat, že zpočátku jsem měla trochu obavy, co z toho bude a co na můj pokus řekne zbytek rodiny. A jak to dopadlo?

Můj recept vznikl spojením mnoha doporučení a byl ovlivněn tím, co doma zrovna bylo. Když mě totiž něco napadne, musím to zrealizovat HNED☺

150 g ovesných vloček
50 g kokosu
50 g třtinového cukru
banán
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce lněného semínka
100 g másla
3 lžíce medu

Postup: Ovesné vločky jsem opražila na sucho na pánvi, aby byly křupavější. Poté jsem je smíchala se semínky a kokosem. Na pánvi jsem rozpustila máslo, med a cukr a pak tuto směs smíchala se sypkými přisadami. Následně jsem tyčovým mixérem rozmixovala banán a vmíchala jsem jej do směsi.

Vzniklou směs jsem dala na plech na pečící papír a rozetřela do čtverce na výšku asi 1-1,5 cm. V troubě jsem pekla na 150 stupňů asi 15 minut, až začal vrch směsi zlátnout.

V některých receptech doporučovali krájet plát na tyčinky hned, někde až po ztuhnutí. První pokus o rozkrojení hned po vytažení z trouby se nejevil dobře, krájela jsem tedy až za studena.

Tři tyčinky jsem snědla hned, zbytek jsem raději zabalila a schovala a už se nemůžu dočkat zítřka. Příště peču rovnou z dvojité dávky!

Dobrou chuť přeje Vaše Radana.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.

Autor: PhDr. Radana Poděbradská, Ph.D.fyzioterapeutka

 Jsem tělem i duší fyzioterapeut, který od roku 2005 rozšířil paletu svých možností v terapii o homeopatii. Mám velkou radost z toho, že mohu své děti a okolí často ušetřit užívání klasické medicíny a naopak podpořit "samoléčitelské" schopnosti, které jsou schované v každém z nás. V praxi se věnuji také předpisu tělesné zátěže u pacientů s obezitou a vzdělávání fyzioterapeutů.

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Moje arnika léčivá pomocnice

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 25.5.2020 18:44

COPYRIGHT © 2010 - 2020 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze