Navigace po stránce

Víte, že ...

Pampeliška (Taraxacum) obsahuje vitamin A. List pampelišky obsahuje více betakarotenu než mrkev, rovněž květ je bohatý na karotenoidy. Obsahuje i vitamin B, C a D, který vedle pampelišky obsahuje z rostlin už jen kopřiva, petržel, oves, avokádo a houby. Při dnešních pokusech prováděných v Japonsku a USA na myších bylo pozorováno, že pampeliška působí proti rakovině a má vliv na imunitu. Taraxacum je rovněž výborný homeopatický lék na žaludeční a žlučníkové záchvaty a na bolesti hlavy žaludečního původu. Doporučuje se na jaře k detoxikaci jater a žlučníku v ředění 5 CH 2x denně 5 granulí.

Reklama: Nakladatelství grada doporučuje

Naši partneri

Logo HLA
Logo Studium Homeopatie

Rychlé pohoštění, mňamka, lehká večeře. Vyberte si!

Autor: Lucie Pilátová

Někdy se to tak sejde, že potřebujete připravit něco rychlého k jídlu. A nastává to nejhorší, vymyslet co. Navíc otevřete ledničku, zásoby nic moc, vyběhnete rychle do obchodu, tam běháte doslova od čerta k ďáblu s myšlenkou co vybrat, když chlebíčky byly nedávno, jednohubky jsou to samé, a navíc menší a ještě pracnější. Znáte to přísloví, že v jednoduchosti je krása? Tak v tomto případě platí dvojnásob.

 

Ilustrační foto
Zdroj: SXC

Dejte dohromady chutě zdánlivě neslučitelné a vznikne vám z nich doslova mana nebeská. A nebudete potřebovat ani zas tak moc ingrediencí. Pokud tedy nemáte doma, nezapomeňte do košíku v krámě přihodit:

1 žlutý meloun /cantaloupe
asi 25 dkg jihotyrolského špeku, poslouží i prosciutto nebo coppa parma, ideálně krájené
balíček mozzarelly
balsamico
zelené bylinky:
bazalka, medvědí česnek (pozor, nehodí se petrželka, pažitka, apod.), pokud nemáte, poslouží i lístky salátu rukola

A co s tím vším?

Jednotlivé ingredience buď můžete naaranžovat na talíře podle počtu hostů, nebo na velký tác, ze kterého si všichni budou brát.

Meloun oloupejte a nakrájejte na malé kousky, špek, prosciutto nebo coppu parmu rozprostřete na talíře, k nim skládejte jednotlivé plátky melounu, přidejte na plátky nakrájenou mozzarellu, dozdobte bylinkami nebo rukolou a nakonec jemně zastříkněte balsamikem.

Jednoduché a přitom chuťově geniální!

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Lucie Pilátová

Autor: Lucie Pilátovánovinářka

"Mám ráda inteligentní humor, napínavé detektivky, dobré víno a jídlo, různé kouty světa, baví mě život a živí mě písmenka."

Moje moto: "... o životě s nadhledem a ironií, jedině tak se totiž z toho všeho nezblázníte:-)"

Mohlo by vás také zajímat:
Reklama: Homeopatická lékařská asociace

Tento text byl zobrazen / vytisknut z webu Svět Homeopatie, s.r.o. (http://www.svethomeopatie.cz) dne 20.7.2019 08:00

COPYRIGHT © 2010 - 2019 Svět Homeopatie All rights reserved.
Kopírování a šíření materiálů je možné pouze se souhlasem provozovatele webu, Homeopatické lékařské asociace (redakce@svethomeopatie.cz).
Mobilní verze