Rychlé rady
Víte, že ...
Víte, že Agaricus muscarius je muchomůrka červená? Je to tzv. létací houba šamanů, přidávala se do piva nebo jiných povzbuzujících nápojů, intoxikace je podobná požití alkoholu. V homeopatickém ředění je to lék na tikové projevy v obličeji, neuralgie trojklanného nervu a výborný lék na omrzliny, kdy má pacient pocity brnění a mravenčení (podáváme v ředění 9 C 3x denně 5 granulí).
Napsali jste nán
- Homeopatie je úžasná léčba! Jako laik se s ní léčím více než 15 let! V současnosti v našem věku 75 let a 70 užíváme Oscillococinum a virózu zvládáme bezvadně!Měli by jej podávat ve všech důchodových zařízeních. Nechápeme, jak lidská hloupost nemá mezí. Němcová Vlastimila
- Můj syn měl v močovém měchýři bakterii, na kterou zabírají pouze jedny ATB podávané do žíly a my jsme se ji zbavili pomoci homeopatie. A na prdíky mu zabraly taky jen homeopatika. Homeopatie není jen placebo.Andrea Záhorcová
- Na bolest v krku nejčastěji používám Phytolaccu decandru a Lac caninum na levostranné bolesti.Adriana Nogová
- Na bolest v krku používám Homeogene, při chycených hlasivkách Homeovox. A samozřejmě na posílení imunity Oscillo.Veronika Moravcová
- Na bolest v krku jako první pomoc volím Homeovox a Oscillo.Radka Široká
Kamut - stojí za seznámení...
Autor: Mgr. Olga Pohl
Pokud si pod zdravou výživou představujete zrní, popřípadě syrovou zeleninu, následující recept vaši domněnku bezezbytku potvrdí.

Zdroj: Mgr. Olga Pohl
Obilnina, kterou vám chci představit, je u nás poměrně málo známá. Nazývá se kamut a jedná se o starobylou odrůdu pšenice, podobně jako špalda. Kromě toho, že vařená kamutová zrna chutnají lépe než pšenice (alespoň mně), má tato obilnina i další přednosti. Oproti pšenici je v ní více bílkovin, dále selen, zinek a hořčík. Ač obsahuje lepek, je o něco stravitelnější pro ty, kdo pšenici špatně snášejí.
Salát s kamutem je výbornou lehkou večeří, ideálně se hodí jako oběd do práce. Můžete si jej připravit ve dvou variantách: letní s okurkou či zimní s kedlubnou. Osobně mám radši kedlubnovou verzi, a to i v létě. Kedlubny nenacházejí v naší kuchyni takové uplatnění, jaké by si zasloužily. Přitom jsou výborné i vařené, a to například v míchaných zeleninových směsích na asijský způsob (stir-fry). Také následující kamutový salát obléká kedlubnu do asijského kabátku. Kamutová zrna a zeleninu doplňují a chuťově ozvláštňují sezamová semínka, mimo jiné výborný zdroj vápníku.
Ingredience:
1 šálek (235 ml) kamutových zrn namočených přes noc
1/3 šálku citrónové šťávy
1/3 šálku sójové omáčky tamari nebo shoyu
¼ šálku sezamového nebo slunečnicového oleje
½ šálku vlašských ořechů
3 lžíce sezamových semínek
2 mrkve, nakrájené na nudličky “julienne”
1 kedlubna nebo ½ salátové okurky nakrájené také na nudličky
Postup:
Kamutová zrna uvařte doměkka. Bude to trvat tak hodinku. Že jsou hotová poznáte podle toho, až začnou praskat.
Pokud zvolíte kedlubnovou variantu, mrkev a kedlubnu jemně upravte na páře. Opravdu jemně, aby byla stále dost křupavá. V případě okurkové verze použijte zeleninu syrovou.
V míse promíchejte uvařený kamut (s okurkou bude lépe chutnat vychladlý), zeleninu a ostatní ingredience. Uvedená množství jsou orientační, záleží především na vaší chuti.
Jestliže si kamut oblíbíte, můžete ho ochutnat i v podobě těstovin či vyzkoušet kamutovou mouku při pečení. Ať vám chutná.
Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.
Svet Homeopatie na sociálních sítích