Tentokrát se nám viróza nevyhnula. Zdravím všechny čtenáře, kteří se více či méně nyní potýkají s virózou, i ty zdravé. Pro vás všechny píši pár řádek, jak jsme se potýkali s virózou. V nastávajících dnech to pro některé může být tak trochu i pomoc…

Reklama: Oscillococcinum

Nastalo období viróz a já si libovala, jak to krásně zvládáme… Jenže, tentokrát to odnesl náš čtyřletý syn. Ráda bych vás nyní provedla mou homeopatickou volbou s doplněním, kdy a proč jsem dané léky použila, tento malý návod se vám může třeba jednou hodit.

Sobota
V sobotu odpoledne jsem začala pozorovat, že má náš syn rýmu. Takový ten počátek, sem tam smrkání, mluvení přes nos, protivnost… Ihned jsem podala Oscillococcinum – pro nastartování imunity. Večer asi dvě hodiny po uložení do postele se vzbudil a já cítila, že má teplotu. Naměřila jsem 39°C, podávala jsem střídavě Aconitum 9 C a Belladonnu 9 C.  Ve chvíli, kdy se začal potit již jen Belladonnu 9 C. Teplotu zvládal dobře, myslím, že i trochu klesla, protože byl klidnější. Teplota je přirozený jev, je to stav, kdy si tělo tvoří protilátky proti infekci, proto jsem byla ráda, že jsme ji udrželi v přijatelném rozmezí. Nepodařilo se nám ji ale úplně srazit a vzhledem k tomu, že když mají naše děti teplotu, tak nespí, rozhodli jsme se po dvou hodinách podat klasický lék proti teplotě. Do rána spinkal.

Neděle
V sedm ráno opět teplota. Nasadila jsem opět nejdříve Aconitum a Belladonnu, po dvou hodinách klasický lék proti teplotě a spánek.
V odpoledních hodinách se přidaly bolesti bříška. Syn si bříško mačkal, tlak na bříško mu ulevoval od bolesti. Podala jsem mu lék Bryonia 9 C, který působí proti křečím. Navíc má dobré účinky na sliznice dýchacích cest a my jsme ještě moc nevěděli, co se z toho vyvine. Bryonia působí také jako lék při teplotách do 38°C. Bolesti se zmírnily. V noci byl syn bez teplot, jen se více kroutil a naříkal ze spaní.

Pondělí
A objevil se průjem s bolestmi bříška, s celkovými příznaky – únava, ospalost, bolí celé tělo. Nasadili jsme homeopatikum Baptisia tinctoria 9 C* – je dobrým lékem na průjmy spojené s chřipkovým onemocněním. Křeče v bříšku byly menší, frekvence návštěv WC nižší. Vzhledem k průjmu se ještě přidalo pálení v oblasti konečníku, které jsme krásně zvládli s lékem Arsenicum album 9 C.

V průběhu dne dostal syn ještě dvě dávky Oscillococcina. Další noc byla již klidnější, bez teplot, bez průjmu.

Myslím, že na virózu v chřipkovém období jsme to zvládli krásně. S homeopatickou léčbou mě těší, že můžu léčbu aktuálně modifikovat podle příznaků. Že můžu nemocnému vždycky aspoň trošku ulevit.

Někdy se setkávám s názorem, že homeopatické léky jsou drahé, ale když si udělám resume užitých léků, tak je to:

Oscillococcinum – 3 tuby
Aconitum – 20 granulí
Belladona – 20 granulí
Bryonia – 15 granulí
Baptisia tinctoria* – 15 granulí
Arsenicum album – 10 granulí

Pominu-li Oscillococcinum, použila jsem 80 granulí, což je přesně obsah jedné tubičky, a to myslím není tak moc.

Když začnete využívat homeopatickou léčbu, většinou si časem vytvoříte určité „portfólium“ homeopatických léků, které vám ale dlouho vydrží a máte po ruce vždy to, co nejvíc potřebujete - podle aktuálních příznaků.

Syn byl velmi statečný, hlavně proto, že se musel celé pondělí dívat na svůj narozeninový dort a ochutnal ho až v úterý, již bez následků.

Vaše Radana

*Poznámka redakce: Tento lék není v ČR momentálně dostupný.

Upozornění: Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí publikované na stránkách svethomeopatie.cz mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.